Byzantijnse regels

Vrijspreker: U weet waarom de roverheid altijd een totaal onwerkbare regelzee oplegt?

Opperdienaar: Omdat de staat veiligheid en materiële zekerheid belooft en dat gedoemd is te mislukken onder centrale planning, moeten ze de regels voor de onderdanen steeds ingewikkelder maken zodat ze slechte naleving  van de regels de schuld kunnen geven van hun eigen falen.

Denk aan de covid19 regels: 1.5 meter afstand houden, stukjes stof die betere bescherming geven dan een level 4 biolab, niet naar de sportschool maar wel fastfood bestellen. Dit alles gevolgd door: De cases lopen op want eigenzinnige wappie onderdanen die het allemaal beter weten dan onze experts, houden zich niet aan de regels.

De media handlangers gingen daarna op zoek gaan naar deze vreselijke zelfdenkers. Die werden dan belachelijk gemaakt met: "In welk laboratorium doe jij je onderzoek, dansleraar?" Vervolgens werd het jachtseizoen geopend en dienden ze als bliksemafleider voor de machteloze woede van een hele categorie onderdanen die geloofde dat alle ellende zou verdwijnen als iedereen maar gehoorzaam genoeg was.

Dat die regels belachelijk waren, kon al duidelijk zijn nadat je verplicht een mondkapje moest dragen in het openbaar vervoer, maar wel een slechte en niet een chirurgisch mondkapje. Die zichtbare belachelijkheid maakte echter niet uit, zowel heersers als onderdanen wisten dan er gelogen werd en dat het allemaal nergens op sloeg. De onderdaan geloofde deze leugens misschien niet, maar wel die ene leugen: "Als iedereen gehoorzaam genoeg is, laten we jullie weer vrij".

Facemasks flu covid

vax covid progression

jong covid

Vrijspreker: Wat doet een heerser als in zo'n situatie iedereen zich toch aan de regels houdt? Vrijlaten?

Opperdienaar: Zeg maar dat iedereen zich overal aan de verkeersregels houdt en je als heerser geen boetes meer kunt innen? Tja, dan moeten de regels ingewikkelder gemaakt worden. Een uitzondering hier, 100km tussen 6.00h en 1900h, daarbuiten 130 kmh, maar soms dan weer 120kmh of de van afstand bedienbare borden. Want er zijn immers nog verkeersslachtoffers, dus de regels zijn kennelijk nog niet perfect en moeten aangescherpt worden. De eindsituatie is dan altijd de onfeilbare regelzee, waarbij er geen leed meer bestaat OF een kleine groep ongehoorzame onderdanen die het voor iedereen verpesten door zich niet te houden aan de onfeilbare regelzee. Die moeten dan keihard worden aangepakt. Zij staan tussen de gehoorzame onderdaan en Utopia en moeten uit de weg geruimd worden. Deporteren naar Madagascar, om te beginnen.

Vrijspreker: Dus altijd een "munt, wij winnen, kop, zij verliezen" situatie?

Opperdienaar: Heersers laten niet graag dingen aan het toeval over. Dus de flow is: IS er nog leed? Ja -> Houdt de onderdaan zich aan de regels? Ja? -> Meer regels. Nee? -> meer handhaving.

 

Comments:

Doneer3