Vechten voor vrijheid

Vrijspreker: Onlangs kwam U een video tegen over de boekverbrandingen door de nazi's. Leerde U daar nog iets nieuws van?

Opperdienaar: Bijna alle beschrijvingen over die periode borduren voort op de uitspraak van Heinrich Heine:

Waar ze boeken verbrandden, verbranden ze uiteindelijk mensen

In deze video werd echter eens gekeken naar iets wat ik mijzelf nooit had afgevraagd: Welke boeken verbrandden de nazi's? Wat mij allereerst trof, is dat de geallieerden na de oorlog 30.000 boeken in Duitsland verbanden, terwijl de nazi's er zelf maar 4000 hadden verbannen. Kennelijk is niet het principe van boekverbanningen het probleem.

De video legt ook uit wat voor stad Berlijn voor de oorlog was. Er waren 100.000 prostituees in Berlijn. Er was een straat met alleen mismaakte prostituees, een andere met moeder dochter paren, weer een met zwangere vrouwen. Homoseksualiteit was wijd verspreid en 1 Brit die naar Berlijn emigreerde, noemde het een 'buggers paradise'. Drugs waren breed beschikbaar, o.a. morfine, opium en cocaïne. Transgenderisme was ook van de partij. Magnus Hirschfeld richte het Institut für Sexualwissenschaft, het Scientific Humanitarian Committee en de World League for Sexual Reform op. Hij stond bekend als de 'Einstein of seks' en alle gevestigde normen en waarden gingen bij hem het raam uit. Joodse liberalen waren sterk vertegenwoordigd in deze 'elite' kringen.

Bij de boekverbrandingen ging het niet alleen om de bibliotheek van Hirschfeld en pornografie, ook Das Kapitaal ging er aan en pacifistische boeken moesten het ontgelden. Zoals bekend gaven de nazi's de joden de schuld van alle culturele, maatschappelijke en financiële problemen.

Ik denk zelf dat dit maatschappelijke gedrag sterk verbonden is met inflatie en het bij hyperinflatie helemaal extreem wordt. Duitsland kende natuurlijk de Weimar hyperinflatie en inflatie zorgt ervoor dat men op steeds korte termijn gaat denken, omdat lange termijn planning bijna onmogelijk wordt. Iets wat ook in 'the Bitcoin standard' door Saifedean Ammous wordt beschreven wordt. Hij noemt zelfs iemand die met drugs stopte, omdat hij zag hoe de bitcoin waarmee hij voor die drugs betaald had, zoveel meer waard werd, dat hij er gelijk mee stopte. 'Ik kwam voor de drugs, ik bleef voor het sparen'. Dat korte termijn denken, brengt een heel scala aan gedragsveranderingen met zich mee. Wel moet gezegd worden dat oorzaak gevolg hier onduidelijk is. Het kan ook zijn dat geld drukken een teken is van korte termijn denken dat door iets anders veroorzaakt is. Maar het lijkt me niet waarschijnlijk omdat de Weimar hyperinflatie eigenlijk een direct gevolg was van het verdrag van Versaille en de afgesproken onbetaalbare herstelbetalingen: Dit was een element dat van buitenaf geïntroduceerd werd.

In de VS had je in de tijd na de oprichting van de Centrale bank (1913), WWI en toen de 'roaring twenties' een aandelen bubbel, de drooglegging en een grote depressie met goud confiscatie.

Hoe dan ook, de parallellen met vandaag de dag mogen duidelijk zijn. Deze censuurvrije boekenwinkel hield het 3 dagen uit

De hypocrisie is ook overal aanwezig. Je spreekt schande van boekverbrandingen en verbant er zelf nog meer als je de kans krijgt. Zo wordt er nu schande gesproken over de Russische roverheid die 400 mensen opgepakt heeft voor dingen die ze op sociale media zeiden. In het VK waren dat er echter 3300. Met een lager bevolkingsaantal.

De verkiezingen in Rusland worden door nu.nl omschreven als een 'schijndemocratische poppenkast', maar Rishi Sunak in het VK is niet eens gekozen, laat staan Ursula VDL. Mark Rutte (het kan jaren duren) is ook nog niet verdwenen. Het land waar het allemaal om gaat heeft ook nog geen verkiezingen gehouden en voor 'hate speech' kun je in Canada levenslang de gevangenis in, tegen de DSA in Europa is ook weinig verzet. In België gaat iemand 2 jaar de bak in voor een bericht in een privé Whatsapp groep en in Engeland rot Assange weg in de bak. 

De Ierse premier is ook een teken van de tijd

Irish prime minister

 

Vrijspreker: Wat is het eindspel?

Opperdienaar: Dat is de vraag ja. Ik las laatst dat Andrew Tate weer gearresteerd was op laste van het VK. Iemand die het boegbeeld van 'toxic testosteron masculinity' is. Iedereen in die hoek wordt gearresteerd door de furries die kennelijk het rechtsapparaat controleren. Maar de vraag is: "Ze willen dolgraag met Rusland vechten, ze kunnen bijna niet wachten. Met wie? Voor welke vrijheid?" Als je alle toxic masculinity in de gevangenis zet en de Furries zijn aan de macht, wie gaat dat vechten dan doen? De Letse minister van buitenlandse zaken vindt dat er een Europese dienstplicht moet komen om tegen Rusland te vechten. De Finse minister ziet het ook wel zitten om er troepen naar toe te sturen. Macron van Frankrijk had het er al eerder over.

Worden dat dan Furry bataljons? Want die toxic masculinity types gaan het niet doen. Als ze überhaupt nog niet uitgeroeid zijn voor het conflict over is. Met welke munitie gaan ze vechten? Rusland produceert 3 keer zoveel munitie als de heel Nato bij elkaar. OK, misschien is dat de bekende 'we moeten pang pang roepen' tactiek voor meer budget, maar het zou me niets verbazen dat er in Natostan niets van de grond komt. Het verhaal gaat dat slechts 30% van de JSF's operationeel is. Hebben die munitiefabrieken wel een stikstofhuishouding en CO2 credits? Wat is hun milieu effect rapportage? Je mag hier niet eens een boerderij runnen. Komt niet van de grond dus denk ik zo. Ik denk dat zelfs als ze op een fascistische backlash rekenen, dat dit er niet meer in zit. Natuurlijk is er wel wat populistisch tegenstribbelen, maar ik zie een consumptie cultuur niet zo maar in een productie maatschappij veranderen. 

 

Comments:

Doneer2