Boerderijconfiscatie

Vrijspreker: Wat denkt U dat het gevolg is van boeren hun boerderijen afpakken?

Opperdienaar: Als het principe van eigendomsrechten eenmaal gevallen is, zoals nu blijkt voor natura 2000 en de boerderijen, zal er steeds meer geconfisqueerd worden. Er is geen reden om ergens een grens te trekken waar de overheid niet overheen gaat. Geen excuus is te gek. Omdat de kikker langzaam opgestookt wordt, denken veel mensen nog dat ze ophouden als het milieu eindelijk schoon is, de energietransitie voltooid, de pandemie voorbij, de armoede is verdwenen en niemand meer rookt of drinkt. Er zullen echter weer nieuwe crises komen.

yesterdays solutions

Dit is natuurlijk niet het geval. De excuses voor beroving worden alleen maar groter en exotischer, de opgestookte paniek groter, het voorspelde armageddon dramatischer. Als het de vorige keer werkte, waarom geen schepje er bovenop. De overheid hoopt die boeren misschien te vervangen door veel belasting betalende hi-tech ICT slaven. Vandaar ook dat er afgelopen week in alle haast een overheidsteam in het leven geroepen werd om ASML in Nederland te houden. ASML zal er ongetwijfeld wel genoeg van hebben dat ze nog een boekwerk aan de roverheid moeten afleveren met daarin informatie over de CO2 productie die gedaan is in het buitenland om geïmporteerde onderdelen te produceren. Daarnaast wordt hen door die roverheid ook verboden om hun machines aan klanten in bepaalde landen te leveren. In het kielzog van Shell en Unilever, vertrekken steeds meer bedrijven uit Nederland, wijkend voor het overheidsgeweld. Als ze lief zijn en alle papierwerk doen, mogen ze misschien vanuit het buitenland nog aan de Nederlandse onderdaan leveren. Volgens het NRC is het probleem 'onvoorspelbaarheid'. Als de tirannie maar voorspelbaar is.

leaving companies

Vrijspreker: Hoe verandert de dynamiek van deze rooftocht?

Opperdienaar: Ik denk dat de waarde van de gestolen bezittingen steeds verder afneemt. De laatste boerderij zal niets meer waard zijn, omdat duidelijk is dat die de volgende is. De roverheid kan de gestolen bezittingen ook steeds moeilijker doorverkopen, omdat de potentiële koper zal betwijfelen of het niet direct weer van hem gestolen zal worden. Natuurlijk zal de roverheid hem verzekeren dat het veilig is, omdat hij met zijn woonhuis geen stikstof produceert zoals die vreselijke boeren. Maar inmiddels zal een koper beseffen dat er zo weer een nieuw existentieel gevaar tevoorschijn wordt getoverd waarbij hij wel een zondaar is.

Onlangs maakte sloopkogel Hugo de Jonge woningverhuur in Nederland onaantrekkelijk met een nieuwe geweldsaanval. Een Canadese investeerder besloot gelijk bijna 6900 Nederlandse huurwoningen in de verkoop te gooien, maar het bleek onmogelijk om ze te verkopen voor een redelijke prijs. Die redelijke prijs was met de nieuwe maatregelen gelijk gedaald. Niet anders dan je zou verwachten als er een bendeoorlog in een stad woedt. Het wordt verdisconteerd in de prijs.

Onlangs kwam in de VS een bank in de problemen: de NYCB bank. Waar zit die bank voornamelijk in? In huurbegrensde woningen. Niet alleen hebben ze leningen gedaan tegen lage rentes, die bij de huidige hogere rentes minder waard zijn, de onderliggende bezittingen zijn ook nog eens woningen die onder de huurbegrenzing vallen en daarmee sterk in waarde gedaald. Dit als je überhaupt van de Centre for Disease Control huur mag vragen. Dit soort huurwoningen was iets waar de eerder gefaalde Signature bank ook al dik in zat. Uiteindelijk komen al die woningen bij de FDIC terecht. 

Zo eindigt elke bescheiden overheidsinterventie uiteindelijk met alle bezittingen in handen van de roverheid. De werkende klasse krijgt dan waarschijnlijk te maken met een huurbaas die opeens wat minder betrokken lijkt bij hun welzijn. Karma.

 

Comments:

Doneer3