Boemerang projectivisme

Vrijspreker: Het blijft U verwonderen in wat voor bochten mensen zich kunnen wringen als het om 'wij' of om 'zij' gaat.

Opperdienaar: Het meest iconische beeld hierover is voor mij de situatie rond de luchtmacht soldaat Aaron Bushnell die zichzelf in brand stak voor de Israëlische ambassade als protest tegen wat er in Gaza gebeurt. Wat me trof is dat er een Israëliër een pistool op hem richt en gericht houdt terwijl hij dood brandt. Niets is symbolischer voor het conflict tussen Israëlische heersers en die van Gaza. Je ziet een brandend lijk als een bedreiging en houdt het strak onder schot. Valt me nog mee dat hij het niet doorzeefde.

 Aaron Bushnell embassy

Nu zijn we de 30.000 doden gepasseerd. Uitgehongerde en uitgemergelde Palestijnen komen op een voedsel konvooi af en worden neergemaaid: 112 doden. Als ze gaan vissen, wordt er op ze geschoten door scherpschutters. De menselijke hersenen zijn in staat 'de vijand' als een bedreiging te blijven zien, totdat ze werkelijk allemaal dood zijn. Ook als er nog maar 3 oude mannetjes en een baby in een rolstoel over zijn en de rest is allemaal vermoord, vrezen ze nog dat die 3 het 'blablabla rijk willen herstellen' en ons allemaal willen uitroeien. Vreemd genoeg werken hun acties juist de gevreesde uitkomst in de hand omdat voor die 30.000 doden er 100.000 bloedverwanten radicaliseren en er 1.000.000 voormalige sympathisanten een donatie over slaan, een bericht niet plaatsen op sociale media of een discussie niet aangaan die ze vroeger wel waren aangegaan. Gewoon omdat ze er niet meer geassocieerd mee willen worden, ze kunnen het niet meer verantwoorden of verdedigen. Langzaam verliezen ze steun en winnen ze vijanden. Hun overtuiging dat ze existentieel bedreigd worden, blijft rotsvast en wordt uiteindelijk waarheid door hun agressiviteit. 

Het is als iemand die denkt dat hij de hele tijd achtervolgd wordt en zich zo verdacht gaat gedragen dat hij uiteindelijk achtervolgd wordt. 

Vrijspreker: Dat kan alleen met wij//zij denken?

Opperdienaar: Ik denk het wel. Neem nu zo'n dood van Navalny in een Russische strafkolonie. De man vergeleek moslimimmigranten met kakkerlakken, was een uitgesproken nationalist en puur omdat het de vijand van je vijand is, wordt hij op handen gedragen en is het gelijk duidelijk dat hij vermoord is. Hans Janmaat was niets bij, ik kan me niet herinneren dat er voor hem bloemen op de Dam werden gelegd. 

navalny

Het is ook niet alleen zo dat de machteloze woede bij de vijand en bijbehorende blowback als agressie wordt geïnterpreteerd, het is ook zo dat het eigen empire bouwen als puur defensief wordt gezien. Vredestichten zelfs. War is peace. Wij zijn tegen wil en dank de wereldpolitieman, je moet die CIA bases niet als agressief uitleggen.

Bij Covid was dit ook het geval: De mensen die het hardst anderen beschuldigden dat ze oma wilden vermoorden, blijken met hun experimentele MRNA rotzooi tot op de dag van vandaag elke dag oma's te hebben vermoord met hartaanvallen, turbokankers bloedklonten en allerlei immuun falen (oversterfte). Degenen die beschuldigd werden, bleken juisten de helden te zijn die de samenleving hiervan probeerden te redden. 

Als mensen in collectivistisch wij/zij denken vast zitten, gaan alle principes het raam uit en kan alles recht gepraat worden wat krom is. 

we are good they are evil

Neem ook die mensen die overal 'witte mannen rechts extremisme' zien. Die komen dan zelf met een Google AI tool op de proppen die moeite heeft een bepaald ras af te beelden (wit). Je vreest iets dat een karikatuur is van de werkelijkheid, je blijft er keihard in geloven omdat je in een groepje zit die hun eigen sores op anderen projecteren. Uiteindelijk maak je het werkelijkheid omdat iedereen om je heen gaat reageren of het zo is.

Vrijspreker: Een belangrijke les voor iedereen die in de slachtoffer olympics wedijvert voor status van de meest onderdrukte minderheid.

Opperdienaar: Inderdaad, pas op want je maakt die vermeende onderdrukking, die aanvankelijk totaal verzonnen is en die je door een vervormende bril meent te zien, uiteindelijk werkelijkheid. Er komt uiteindelijk iemand die zegt: "Wil iedereen zo graag onderdrukt worden? Laat mij maar even"

Vrijspreker: Misschien eens positief gebruiken en er iets mee realiseren wat je wenst. Misschien kunnen libertariërs hier wat mee, gewoon doen of de libertarische maatschappij al bestaat, klagen over de doorgeslagen vrijheidsideologie van de ancap Frans Timmermans, en dan komt die vrijheid er vanzelf.

Opperdienaar: 'Boemerang projectivisme' doop ik het.

war on jobs

 

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp