Uncanny Valley

Vrijspreker: De 'uncanny valley' is het verschijnsel dat mensen een voorkeur hebben voor mensen die op hen lijken, een sterke afkeer van mensen die dat net niet doen en weer een grote voorkeur voor dingen die verder afstaan. Wat denkt de Opperdienaar daar van?

Opperdienaar: Het is inderdaad een vreemd verschijnsel. Je eigen stam kan niets fout doen (hebben nog nooit baby's vermoord en gebruiken alleen zelfverdediging), de stam van over de bergen denkt de hele dag alleen maar aan baby's vermoorden, maar walvissen en ijsberen redden daar mag je zowel de minderen in je eigen stam als de de hele andere stam voor opofferen. 

Je ziet het op vele terreinen. Zo hebben ze in Chicago geen tekort aan daklozen en hebben de heersers geen geld, maar geven ze immigranten (de ijsberen en walvissen in de vergelijking) toch $9000 per persoon. Alles wordt opgeofferd voor verre vrienden, of waarschijnlijk voor vijanden van vijanden. Natuurlijk zorgen de heersers ook goed voor hun dierbare vrienden. Alleen tussen dierbare vrienden en verre verwanten zit een gebied dat zwaar de klos is (de onderdaan). 

Vrijspreker: Hoe zou dat komen? 

Opperdienaar: Heersers zitten vast in allemaal elitaire clubjes waar bekokstoofd wordt dat iets koste wat kost geregeld moet worden. Dit gaat dan over de hoofden van de eenvoudigst te misleiden onderdanen. Nu worden de Israëlische heersers en de Oekraïnse heersers gesteund, die beiden druk bezig zijn de oppositie de nek om te draaien. Zowel Netanyahu als  Zelensky zitten tot over hun oren in de corruptie schandalen dus buitenlandse agressie is meer dan welkom om de gelederen te sluiten. Zelenksy wilde al naar Israel gaan, waarschijnlijk bang dat die steunstroom opdroogt omdat 'the current thing' verandert. Waarschijnlijk belt hij zijn generaals al om wat hanggliders te bestellen. 'Baby's hoofden afhakken' zal de boodschap wel zijn anders droogt de steunstroom op. Als de speciaal agenten weigeren, biedt AI misschien uitkomst. Het militaire industriële complex zal ook wel doorgehad hebben dat de 'current thing' weer vervangen moest worden. Zoals luiers, regelmatig vervangen, want het gaat stinken en de onderdaan moet continu in de stress gehouden worden, zodat hij nooit onraad ruikt. Agressiviteit is kennelijk ook met adjuvanten in vaccins te regelen. Als het immuunsysteem denkt dat het lichaam aangevallen wordt, interpreteert het brein kennelijk alles als gevaar.

adjuvant agressive sheep

Waarschijnlijk geldt de 'uncanny valley' ook voor ideeën. Ideeën die dicht bij je staan zijn geloofwaardig, als ze iets verschillen zijn ze zo wanstaltig dat je er van gaat kokhalzen, maar als de ideeën ontzettend vreemd zijn, dan is het weer accepteerbaar (63 genders). Vandaar dat libertariërs met de meest buitenissige komplot theorieën misschien meer kunnen bereiken dan met 'belasting is diefstal'. Deze laatste zit net ongunstig in de 'uncanny valley'. Dat baby's onthoofd zijn, zal ook wel niet aan betwijfeld worden, het zit weer zover van de beleving van de onderdaan af, dat hij het gelijk gelooft. 

Comments:

Doneer2a