Hoe eindigt een cyclus zonder oorlog

Vrijspreker: Meestal als de samenleving ontspoort en liegen alleen onvoldoende is om het vertrouwen van de bevolking te houden, provoceert een overheid ergens een oorlog om alles onder een tapijt van bloed en ellende te verbergen. Kan het ook zonder oorlog eindigen?

Opperdienaar: Dit is al iets waar het boek The report from iron mountain over ging. Dit is een verslag van een studiegroep uit 1967 die concludeerde dat de enige manier voor de overheid om aan de macht te blijven, oorlog was of iets gelijkwaardigs aan oorlog. Er is veel over gedebatteerd of het boek feit of fictie was en ik neig naar het laatste, maar eigenlijk doet het er niet toe. Was 1984 feit of fictie? of Animal farm? Atlas Shrugged? Als je naar de maatschappij kijkt: meer feit dan fictie. Het bijzondere is dat er twijfel bestaat. Kennelijk is het fictie die zomaar feitelijk zou kunnen zijn, dat maakt het zulke interessante fictie. Mensen herkennen het.

Ik denk dat je de grand finale van WOII als sluitstuk op de grote depressie niet meer kunt herhalen als heerser vandaag de dag, omdat een heerser tegenwoordig zelf risico loopt met kernwapens bij een WO. De hele planeet kan onbewoonbaar worden.

Het zal iig zo zijn dat de overheid meer en meer dwaasheid aan de samenleving oplegt, totdat het aan geloofwaardigheid verliest. Een oorlog is een tactiek om nog 1 keer alle handen op elkaar te krijgen, maar nadat je kinderen in een lijkzak terugkomen, is er niets meer dat de illusie overeind kan houden. Veel heersers gaan zelf dood, de winnende heersers winnen misschien nog aan geloofwaardigheid, maar parkeren daarmee hun samenlevingen voor voor een nog groter fiasco (five eyes)

Ik verwacht dan ook zonder oorlog alleen een stapel lijken voldoende is om de magische betovering van de onderdaan te breken. Dit brengt mij bij de volgende mogelijkheid

Tot mijn verbazing zag ik laatst een onderdaan het moeilijk hebben met 2 tegenstrijdige commando's:

1.Ga naar de Hollywood propaganda kijken

2.Blijf binnen met je gezichtsluier op

Hier is de tiktok rant waar ik het over heb, te zien. Het resulteert er in dat de dame in kwestie een hele bioscoopzaal gaat afhuren om Barbie te kijken, alle personeel moet geboostered zijn, N95 maskers op en hetzelfde voor de uitgenodigde mede bezoekers (lijkt me een gezellig clubje). Masker mag niet even naar beneden om wat te eten of te drinken. Er zijn duidelijk  nog mensen helemaal de weg kwijt. Hier wordt al beweerd dat Barbie de oorzaak kan zijn van de 'spike in cases'.

Dat doet me er aan denken dat de stapel lijken, deze keer misschien wel eens van een pandemie, inenting of massale zelfmoord kan komen. Het is veel schoner dan een oorlog, hongersnood, concentratiekamp of lange mars. Misschien zelfs nog schoner als ik lees dat 40% van de Japanse vrouwen nooit kinderen zal krijgen. Een trend die net als de 300% staatsschuld daar, wereldwijd aan terrein lijkt te winnen. Of zoals Joe Rogan zich afvroeg: Waarom is 20% van de schoolkinderen LGBTQ+? Dat is niet normaal. Het is een soort stealth zelfmoord. 

Denk aan hoe de hopeloos schaakmat gezette USSR onderdaan zijn toevlucht zocht tot alcohol met de bijbehorende levensverwachting. De capitulaties van de afgelopen 50 jaar zijn minder explosief, meer sluipend en misschien wel dodelijker. Misschien dat de levensvernietiging wel groter wordt dan met oorlogen, maar het ziet er veel schoner uit. Bij een samenleving waarvan veel leden de weg kwijt zijn, kan tenslotte van alles mis gaan.

knetter dont use gendered language

 

Comments:

Doneer4