Partijfinanciering

Vrijspreker: U vermoedt innovatie in de financiering van politieke campagnes. Hoe werkt dat?

Opperdienaar: Dit wordt weer een geavanceerder artikel, dus niet een artikel wat uitlegt dat "Ik ben voor een staat die privé eigendom afpakt, maar ik identificeer me niet als Marxist" weerlegging.

self identify judge

Het gaat mij er nu om dat vroeger je als politicus geld van je donoren kreeg om je overwinning te financieren en ze daarna beloonde met voor hun gunstige wetgeving. Dat is volgens mij veranderd. 

De nieuwe vorm van verkiezingsfinanciering

Ik denk dat je tegenwoordig je overwinning financiert met het geld van de onderdanen, het liefst van de onderdanen die op je tegenstander stemmen. Af en toe blaast er een bedrijf op zoals Enron, MF global, FTX met een groot schandaal. Behalve dat de vrije markt altijd de schuld krijgt en de conclusie is dat de financiële genieën van de overheid  zich er mee moeten bemoeien, blijkt achteraf meestal dat het grote donateurs waren van politieke campagnes en het geld van de klanten verdwenen is (Volgens John Corzine was het alsof er 'een grote tornado door zijn bedrijf ging die al het geld meenam'). John Corzine was een grote donateur van Obama en heeft nooit in de gevangenis gezeten. Wie zaten er in de commodities van MF global? Waarschijnlijk allemaal conservatieven en libertariërs die op hyperinflatie rekenden.

Geniaal toch? Je gebruikt het geld van vrijheidslievende mensen om je campagne mee te financieren om na de overwinning de wetgeving in te voeren die het mogelijk maakt deze mensen nog meer af te persen. Het ontplofte bedrijf is een wirwar van BV's, stichtingen schuldverplichtingen en de administratie blijkt nagenoeg afwezig.

FTX (de crypto beurs die bij de superbowl adverteerde) trok weer een berg vrijheidslievende mensen leeg en het geld ging naar de de Biden midterm verkiezingen. Op 11 November 2022 ging FTX failliet, de verkiezingen waren op 8 November, dus 3 dagen na de verkiezingen plofte FTX. Het had zijn doel gediend. De moeder van CEO Sam Bankman-fried, de man die banken frituurt, heeft een moeder die een belangrijke fondsenwerver is voor de democraten.

Ik denk dat je het faillissement van Enron december 2 2001, dat van MF Global op 28 oktober 2011 op dezelfde manier moet bekijken, maar dat zou verder uitzoeken vereisen.

Misschien dat je er ook landen als de Oekraïne, Afghanistan en Irak in kunt betrekken. Het geld dat daar naar toeging valt natuurlijk ook niet meer te achterhalen. Niemand die er raar van opkijkt dat ze daar de administratie niet helemaal op orde hebben tenslotte en geen journalist die het in zijn hoofd haalt het uit te zoeken. Ze hoeven maar te lezen dat de de accountant van Burisma die audifragementen had van de omkoping van Biden opeens dood in zijn appartement gevonden is en je schrijft weer snel een veilig stukje over LGBTQ onderdrukking en witte supremacisten die de regering omver willen werpen zonder enige steun in media, academia en politiek. 

Vrijspreker: Wat is de financiële honeypot voor de volgende verkiezingen?

Opperdienaar: Moeilijk om nu al te zeggen, maar het wordt waarschijnlijk sterk gehyped als reddingsboei voor vrijheid en blaast op een spectaculaire wijze op. Misschien komen al die chip afhankelijke bedrijven in de problemen als China Taiwan aanvalt. De bedrijven waar de hele S&P500 winst van afhangt en iedereen zijn geld in heeft zitten. Blinken is al vertrokken om met Xi te praten en Bill Gates was er ook al te gast. Ook CEO's reizen af naar China om er te investeren. Het zou zonde zijn als al dat geld op mysterieuze wijze verdween en er een politicus een enorm budget blijkt te hebben. Hou de prijzen die Hunter Biden's kunstwerken opbrengen in de gaten.

 

Breaking news:

Feds Quietly Drop Charges against Democrat Donor SBF in Multi-Billion Dollar FTX Scam

 

 

Comments:

Doneer2a