Rijke mannen en mooie vrouwen

Vrijspreker: U denkt dat er 2 speciale categorieën mensen zijn die bijzonder veel gevaar lopen als de roverheid helemaal ontspoort. Wie zijn dat?

Opperdienaar: Rijke mannen denken dat ze de overheid naar hun hand kunnen zetten met geld. Mooie vrouwen denken vaak ook dat ze onschendbaar zijn. Ik denk dan aan de zakelijke sponsors van Hitler (bv. Fritz Thyssen) die waarschijnlijk dachten: Mooi, tenminste geen communist en als je hem een beetje geld geeft, doet hij wat je zegt. Maar dit is slechts waar totdat de heerser zoveel macht heeft dat hij het geld van de rijke zakenmensen niet meer nodig heeft. Hij kan dan pakken wat hij wil en heeft geen vrijwillige bijdragen meer nodig. Net zo als hij de bruinhemden aan de kant schoof toen hij ze niet meer nodig had. Ik denk dat dit het geval is met alle politici van alle  tijden. Nu denken ze bij Pfizer nog: "Handig zo'n overheid, geen aansprakelijkheid, verplichtte product afname, maar dat kan omkeren. De pandemie wetten zijn er, het geld van Pfizer kan zo weer geconfisqueerd worden door het media een ander deuntje te laten spelen. 

Ik denk ook aan de directeur van de grootste verzekeraar in Duitsland die na de Kristalnacht zich er over verbaasde hoe hij door Hitler geschoffeerd werd. Hij dacht invloed te hebben, hij had het echter alleen zo lang hij nodig was. 

Denk ook aan vakbonden, oh wat lijken ze machtig. Net als zakenmensen machtig lijken voor arbeiders, lijken de vakbonden machtig voor de ondernemer. Helaas moet het je niet naar de bol stijgen. Bij de Februaristaking 1941 gebeurde dat denk ik. Dan zie je opeens echt wie de macht heeft en wie de ordervolgers gehoorzamen.

De franse protesteerders denken nu ook wat in de melk te brokkelen te hebben. Dit natuurlijk totdat militairen worden ingezet en ze worden weggezet als terroristen.

Vrijspreker: U denkt dat mooie vrouwen een beetje hetzelfde probleem hebben.

Opperdienaar: Iedereen adoreert ze en dat stijgt ze naar de bol en dan denken ze soms dat ze de macht kunnen tarten en onrecht kunnen blootstellen. 

eva vlaardingen jordan peterson

Eva Vlaardingerbroek ontmoet Jordan Peterson in Delft

Doutzen Kroez

Doutzen Kroes trekt coronavaccins in twijfel

 

Comments:

Doneer2a