Politieke corioliskracht

Vrijspreker: De Russische influencer in ballingschap Ponasenkov werd gevraagd "Hoe komt dat het in Joegoslavië zo'n oorlog werd ondanks dat het zo dicht bij de beschaving ligt?" 

Opperdienaar: Je vraagt je af waar die beschaving dan precies gelokaliseerd is. Kennelijk hebben ze in Oost Europa een idee waar die beschaving is en Joegoslavië is er 'dicht bij'. Je zou er een restaurant of hotel neer moeten zetten, een enorme trekpleister. Wie wil er nu niet een weekje in Hotel civilisation zitten?

Dit idee dat er ergens 'civilisation' is, brengt natuurlijk ook emigratiestromen op gang. Hier is het een bende, toedeledokie, ik ga naar civilisation. Je krijgt dan echter hetzelfde effect als met lucht die van een hoge druk gebied naar een lage druk gebied wil stromen. Die lucht blijft er maar omheen cirkelen, omdat door de draaiing van de aarde, de bestemming zich verplaatst. Dit lijkt op een kracht die de lucht uit koers duwt, die de corioliskracht genoemd wordt.

Ik denk dat dit ook het geval is met de emigranten die hun biezen pakken naar civilisation. Tegen de tijd dat het ze gelukt is alles geregeld te hebben, arriveren ze in een totale shit zooi. Je woont in Pakistan of India en eindelijk is het je gelukt om naar Londen te verhuizen (het zou me niets verbazen als civilisation daar ligt voor voormalige onderdanen van het Britse rijk) en weten ze in civilisation niet meer hoe je gezondheidszorg moet opzetten of arresteren ze mensen die in stilte staan te bidden. Onlangs kwam in het VK een rapport naar buiten dat Oekraïense vluchtelingen in Engeland liever een 24 uur reis ondernemen om in door oorlog ontwrichte Oekraïne direct geholpen te worden dan eindeloos op een NHS wachtlijst te staan. De voorstanders van de communistische gezondheidszorg grepen het rapport natuurlijk aan om 'bezuinigingen op de NHS' de schuld te geven.

Vrijspreker: Zijn er nog meerdere manifestaties van deze corioliskracht?

Opperdienaar: Mohamed Al-Fayed was een rijke Egyptenaar, de vader van de laatste minnaar van lady Di. Hij verspilde bergen kapitaal om zich bij het Britse koningshuis in te likken. Ergens was hem bijgebracht dat daar de kern van civilisation lag.

Zo was er ook ooit een rijke zakenman die een musical over Grace Kelly liet maken. Kosten noch baten werden gespaard om artiesten en musici in te huren. De man was bezeten van Grace Kelly. Vrouwelijke schoonheid is echter als niets anders aan de corioliskracht onderhevig. 

In Oekraïne gokken ze zwaar op de Pax Americana. Ze zijn behoorlijk 'late to the party'. Het westen is terminaal doorgerot en wordt geregeerd door schurken van het ergste soort die een onwaarschijnlijk gat in hun hand hebben en hun moraliteit is ver te zoeken. De Covid farce, energie transities, de lijst is te lang om op te noemen.

De Brit Carl Benjamin wordt gevraagd waar het Britse rijk naar toe gaat

Het idee dat het ooit weer het Britse empire wordt is kennelijk lachwekkend. Zo belachelijk als te denken dat ouderdom terug te draaien door maar een hoop zalfjes op je gezicht te smeren. Michael Malice verwacht ook dat de USA uit elkaar gaat vallen. Spanje gaat waarschijnlijk ook nog stukken verliezen honderden jaren na de piek.

Dat moet teleurstellend zijn voor mensen die eindelijk in civilisation denken te zijn aangekomen of op hun tachtigste eindelijk de liefde van hun leven veroverd hebben.

 

Comments:

Doneer2