Laatste pak geen zakken

Vrijspreker: Je leest vaak opmerkingen over mensen die tevreden terugblikken op een minder productief leven, omdat je je bezit toch niet mee kunt nemen na je dood.

Opperdienaar: Ja, berichten zoals deze: 

Last suit no pockets

Het klopt natuurlijk dat je bezit niet mee kunt nemen in je dood. Je vraagt je trouwens af of dat gouden vliegtuig wel van de grond komt. Ook vreemd dat hij een gouden kruis in zijn lijkkist draagt voor iemand uit Koeweit. Het lijkt me duidelijk dat Nasser Al-Kharafi een hekel aan box 3 belasting had. 

Maar goed volgens zijn Wiki had de man vele bedrijven in wel 11 landen. Wat is er nu precies verloren gegaan toen hij niet dood ging met 0 op de bankrekening? Ik vermoed dat veel mensen denken dat om dit te bereiken:

1. Ze veel tijd zouden moeten opofferen aan een vervelende baan 

2. Ze zichzelf moeten beroven van consumptie om arm te leven zodat ze rijk dood kunnen gaan

Vrijspreker: Een beetje zoals bitcoin hodlers?

Opperdienaar: Ja inderdaad, leven als een pauper om zoveel mogelijk bitcoin te bezitten die je vervolgens nooit meer verkoopt. Het klinkt inderdaad als waanzin. Wie wil dat nu? Het lijkt een beetje dat tijdsvoorkeur ook irrationeel lang kan zijn net zo als gevaarlijk kort. Bij inflatie wordt het steeds korter (niet sparen of investeren, alles zo snel mogelijk uitgeven) Bij deflatie wordt het steeds langer.

Als je plezier in je werk hebt, dan geldt punt 1 niet en gezien het plaatje had de man ook geen probleem met punt 2 (over zijn smaak valt te twisten)

Als je vergunningen uitgeeft bij de overheid, dan lijkt het geen goede strategie om daar meer tijd in te steken om met veel geld op de bank dood te gaan.

inflation deflation

Comments:

Doneer5