Ik zou het zo weer doen

Vrijspreker: De oprichter van crypto beurs FTX blijft fascineren. Wat was er met de kampioen van de liefdadigheid?

Opperdienaar: Er was een gesprek met hem gelekt over hoe hij tegen ethiek aan keek, wat veel inzicht verschaft.

Sbf woke ethics

Kennelijk zag hij ethiek gewoon als een toverspreuk die je uitspreekt om mensen over te halen. Die woke crowd is zo gemakkelijk, je roept liefdadigheid, ESG en mensen smijten bakken geld naar je. Dat geld is niet voor liefdadigheid bedoeld, maar met beide ouders compliance advocaten is onvrijwillige liefdadigheid voor hem waarschijnlijk iets heel natuurlijks. Zijn vader hielp zelfs mee crypto regulering wetgeving te schrijven. Een reden waarom Kevin O'Leary dacht nooit in problemen te kunnen komen.

Kevin O'Leary: "... I see everything... I'm a bit advocate of Sam. He has two parents who are compliance lawyers." "If there's ever a place I could be, that I'm not going to get in trouble, it's gonna be at FTX."

Hier poseert Sam met de voorzitster van de house financial services comité Maxime Waters. 

Sbm maxime waters

Vrijspreker: Zijn investeerders trekken zich waarschijnlijk de haren uit het hoofd dat ze zo'n fout maakten?

Opperdienaar: Dat is het vreemde, investeerder Kevin O'leary gaf aan dat hij het zo weer zou doen. Dat doet denken aan stemvee, dat, nadat tegen ze gelogen is over allerlei mooie dingen die hun kandidaat zou gaan doen, de volgende keer toch weer gewoon op dezelfde kandidaat stemmen. Kevin O'Leary kreeg daar wel flink wat kritiek op.

Het doet ook denken aan die actrice die na een covid vaccinatie een half verlamd gezicht had, maar het zo weer zou doen. Dit geval staat niet op zich. Zelfs mensen die hun kinderen er mee beschadigd hadden, zouden het zo weer doen. Religie is sterk.

Vrijspreker: Is er nog meer nieuws?

Opperdienaar: Het lijkt er op dat hij gewoon positieve artikelen kon kopen bij respectabele publicaties.

forbes 1

fortune SBF

Het doet me ook denken aan de film revenge of the nerds. De beste quarter back aller tijden, getrouwd met super model Gisele Bündchen investeerden een vermogen bij deze nerd. En kijk hem lachen op deze foto. Nu is al hun geld weg en het stel ligt in scheiding.

SBF Giselle bunchen

 

Hier legt Sam uit hoe graag hij geld weg wil geven.

Echte straatvechters zoals Andrew Tate denken daar het zijne van.

Wat hij eigenlijk deed was fractioneel bankieren. De vraag is dus aan degenen die regulering willen, wat verwachten ze daar van? Willen ze ook fractioneel bankieren verbieden? Want dan moet er nog iets verdwijnen, namelijk commercieel bankieren.

Dit is de organisatie structuur van het bedrijf dat zogenaamd veel aan compliance wilde doen. 

ftx corporate structure

 

Comments:

Doneer3