Waarom wint virtuele realiteit het van de echte realiteit?
Vrijspreker: U vraagt zich vandaag af waarom steeds meer mensen zich terug trekken in de virtuele realiteit.
Opperdienaar: Achteraf gezien is het een trend die al veel eerder begon met bijvoorbeeld de gras etende mannen in Japan. Zoals met alles loopt Japan voorop. Ze begonnen met de waanzinnige staatsschulden, met de onderdrukking van de rente en ook met sociale trends waarbij veel jongeren geen zin meer hebben om in de echte wereld te leven. De jonge mannen spelen computer spelletjes en kijken porno en de jonge vrouwen kijken op instagram naar andere vrouwen.
Vrijspreker: De vraag is of dit komt doordat de virtuele wereld aantrekkelijker of de echte wereld onaantrekkelijker.
Opperdienaar: Ik denk dat het beiden is. In de echte wereld kunnen de mannen geen economische vooruitgang boeken om een huis te kopen en een gezin te onderhouden. Vrouwen zijn alleen geïnteresseerd in de paar top mannen. Je hebt minimaal 2 inkomens nodig om je vooruit te ploeteren. In de virtuele wereld kun je superheld zijn, je hoef er geen belastingformulieren in te vullen, injecties te nemen, QR codes te laten zien om een zwembad in te mogen.
Vrijspreker: Je zou echter ook kunnen zeggen dat de online wereld vijandiger en competitiever is. Mensen schelder elkaar de huid vol over politiek en iedereen post fotos van zijn/haar geweldige leven.
Opperdienaar: Zolang je in je eigen bubbel blijft, waar veel sociale media voor zorgen, valt het met de vijandigheid wel mee. En vrouwen die zich scheel dreigen te ergeren aan de strakke lichamen van de competitie die champagne slurpt onder een palmboom, zijn er altijd de anti-depressieva waarvan het gebruik enorm is toegenomen. Verder kun je ook van geslacht veranderen als je denkt dat een ander geslacht het gemakkelijker heeft in het leven. Dat ga je ook denken als je in de 'fixed pie fallacy' gelooft. Want als je als man niet vooruit komt, moet dat wel komen omdat het voor vrouwen veel gemakkelijker is en andersom. De vrouwen denken ook dat ze niet vooruit komen door de patriarchy, dus met een paar pillen en operaties kun je als man verder door het leven en dan wordt je natuurlijk gelijk toegelaten tot de board rooms van de wereld.
Vrijspreker: Of een carrière als vuilnisman, die ook waarschijnlijker is als man.
Opperdienaar: In de bubbel heeft men dat niet door. Het is niet dat alles zijn voordelen en nadelen heeft, de bubbel praat je via 'confirmation bias' aan dat jij het uniek slecht getroffen hebt en het leven voor de ander over rozen gaat. Tevens is er vanuit de overheid een oppression olympics gestimuleerd. Zolang jij maar aan kunt geven dat je voldoende onderdrukt bent, krijg je van de overheid een zetje in de rug ten koste van anderen. Dat betekent dat je altijd zielig en nooit sterk moet lijken. Het is 1 van de aspecten van de Orwelliaanse ondersteboven wereld:De winnaar is degene die het meest onderdrukt is, oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, onwetendheid is kracht.
Vrijspreker: U blijft er bij dat degene die heel hard roept dat hij hard onderdrukt wordt, uiteindelijk krijgt waar hij/zij om vraagt?
Opperdienaar: Ik denk het wel. Er zijn altijd psychopaten die waarnemen dat onderdanen graag onderdrukt willen worden en die daar dan gehoor aan geven. Dat is wel een hele ommekeer van de huidige situatie, maar die ommekeer komt denk ik als het economisch vastloopt. Dan krijg je de sterke man/fascist waar links nu zo'n 'behoefte aan heeft'.
Vrijspreker: Hoezo heeft links behoefte aan een fascist? Ze roepen toch juist dat ze er tegen zijn?
Opperdienaar: Ze zijn wanhopig op zoek naar een white supremacist/fascist die er eigenlijk niet is. Jussie Smollett liet zien dat de vraag naar racisten groter is dan het aanbod en dat je dus zelf maar moet verzinnen. Covington Catholic High School student Nicholas Sandmann liet ook al zoiets zien en er zijn hele websites gewijd aan fake 'hate crimes'. Ook hier werkt de markt uiteindelijk. Het is een vraag waar ze zich niet bewust van zijn, maar die wel degelijk zijn uitwerking heeft. Net als de oppression olympics vraag het aanbod op gang brengt.
Comments: