Dwaas blijven tot het beter gaat

Vrijspreker: Het is niet duidelijk welke militair het zei, maar de uitspraak "The beatings will continue until morale improves" lijkt volgens U ook vandaag weer van toepassing.

Opperdienaar: Dat is een uitspraak die je denk ik wat breder kunt trekken. Bijvoorbeeld:"We blijven geld drukken totdat de inflatie minder wordt. We blijven oorlog op oorlog stapelen, totdat de overwinning bereikt is. De VS is naast een oorlog met het klimaat, ook met een oorlog tegen Rusland, China, OPEC+, Iran, Syrië, een virus, racisme, de familie, bedrijven, etc. Etc  bezig. Tussendoor wordt Haïti ook nog even aangepakt. Zolang je geen klap op je neus krijgt, ga je door met oorlog op oorlog stapelen.

Het is vaak moeilijk te zien als het onder je eigen neus gebeurt. Van Xi Jinping is het wel duidelijk dat zijn zero Covid desastreus is voor China. Helaas heeft hij gezegd dat hij de pandemie persoonlijk ging aanpakken. Als hij nu had gezegd "Ik geef Pietje de taak covid aan te pakken", kun je altijd nog zeggen "Pietje heeft gefaald, ik geef de taak aan Jantje". Jantje kan dan het roer omgooien. Moet zelfs wel het roer omgooien. Maar als je jezelf tot het gezicht hebt gemaakt van zero covid, kan je niet meer terug.

Maar goed onze eigen heersers hebben zich hard gemaakt voor zero carbon. Ik weet niet goed wat desastreuzer is. Maar ze doen niet voor elkaar onder. Maar kennelijk is het moeilijker te zien. Alsof zero carbon niet al erg genoeg is, is ook kernenergie nog in de ban gedaan en worden bossen omgehakt en in de elektriciteitscentrales verstookt.

oil protesters

 

Een derde van de kunstmest productie in europa ligt stil vanwege gebrek aan aardgas. Kunstmest is het enige dat een voedselproduktie mogelijk maakt, hoog genoeg om de huidige bevolking in leven te houden. Als die het uberhaupt halen met een koude winter. 

Tegelijkertijd wordt China nu het mes op de keel gezet door de laatste chip boycot (Amerikanen moeten ontslag nemen voor Chinese chip bedrijven of raken hun burgerschap kwijt). Alle productie in China heeft wel chips nodig. Nu moeten ze haast Taiwan wel binnenvallen. Het doet denken aan de olieboycot van Japan die Pearl Harbour tot gevolg had. De Japanners probeerden Rusland binnen te vallen, verloren en voordat ze Nederlands Indië binnenvielen probeerden ze eerst de Amerikaanse marine een kopje kleiner te maken. Ze wisten natuurlijk dat ze het bij een inval van Nederlands Indië gelijk met het westen aan de stok zouden krijgen. 

Als die vergelijking op gaat, is het te verwachten dat China eerst de VS probeert te verzwakken, voordat het Taiwan binnenvalt. Maar dat zal wel niet met een gewone conventionele oorlog gebeuren. Misschien was Covid een testje.

Vrijspreker: Hopelijk verliezen de heersers snel aan geloofwaardigheid voordat ze dit gaan doen.

Opperdienaar: De economie gaat in alle betrokken regio's snel achteruit. Hun belangrijkste wapen is toch de drukpers, zowel qua media als voor de geld productie. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat deze regimes neergezet worden als 'zwak' en dat een roep van de bevolking ontstaat voor sterke mannen zoals bij Weimar Duitsland.

Dwaas blijven doen tot de situatie verbetert.

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp