Je schepen verbranden

Vrijspreker: U beweert dat vooruitgang door technologische ontwikkeling bijna niet tegen te houden is. Waarom?

Opperdienaar: Je hoort soms wel eens van die dingen beweren door mensen die niets van economie/menselijk handelen of logica begrijpen, dat het al lang mogelijk was een auto op water te laten rijden, maar dat de oliemaatschappijen die uitvinding onder het tapijt hebben geveegd om hun winsten te houden. 

Een bedrijf kan dat natuurlijk proberen, zoals Kodak, die de digitale camera in de schoot geworpen kreeg, maar er besloot niets mee te doen om hun film business niet in gevaar te brengen. Maar er is natuurlijk altijd een ondernemer die zijn kans ruikt en zoals met de digitale camera te zien is, sommige telefoons hebben er nu 4. Kodak is niet failliet, maar er is niet veel van over. Blockbuster kon de komst van streaming video niet tegenhouden en zo wordt gezegd: Banken kunnen crypto niet tegenhouden.

Maar wacht, 500 jaar geleden had China een dominante vloot. De handelaars die deze vloot gebouwd hadden waren enorm rijk geworden. Zo rijk dat de heersende elite, gedreven door jaloezie, de hele vloot liet verbranden. Einde welvaart. De historie in China lijkt zich te herhalen nu de miljardairs uit China ook opeens hun bezit wordt afgepakt omdat ze de arrogantie hadden iets niet zo positief over het regime te zeggen. Denk bijvoorbeeld aan Jack Ma of aan de hele onderwijs industrie die gewoon helemaal verboden werd.

Vrijspraak: Dus in ieder geval in China is het mogelijk de vooruitgang tegen te houden voor een paar honderd jaar.

Opperdienaar: Inderdaad en je vraagt je af of crypto een bedreiging is die groot genoeg is voor de heersers om 'dan maar de lucht in" te roepen. Onlangs kwam nederland in het nieuws nadat een programmeur opgepakt werd van Tornado cash. Deze dienst maakt het mogelijk om de herkomst van Ethereum cryptomunt te verbergen. Zoals gebruikelijk in onze rechtstaat zit de man in voorarrest zonder enige aanklacht. De heersers veinsden natuurlijk grote bezorgdheid over de mogelijkheid voor het Noord Koreaanse regime om deze privacy tool te misbruiken. Terrorisme en witwassen worden ook altijd in 1 zin genoemd.

how would you like this wrapped

 

Nu de Chinese economie steeds meer in de problemen lijkt de komen nu de vastgoed bubbel barst en mensen die hun geld van de bank willen halen, gewoon een code rood krijgen op hun corona pas zodat ze niet meer kunnen reizen, lijkt kapitaalvlucht voor Chinezen de interessantste optie. Nu lijkt dat redelijk dicht gekit, het is zelfs moeilijk in China om je paspoort te vernieuwen om te mogen reizen. Crypto was een manier om onder kapitaalcontroles uit te komen, maar crypto mijnen en crypto beurzen zijn er verboden. Toch is het waarschijnlijk moeilijk dit helemaal tegen te houden. Chinezen zijn creatief, maar de elites zijn vastberaden en blazen liever de economie op dan hun falen toe te geven. Het zal een interessante strijd worden. De minderheid die tegen de gehypnotiseerde massa ingaat, zal door een hele snelle psychologische evolutie moeten gaan, voordat de gehypnotiseerde massa wordt vernietigd.

 

Comments:

Doneer3