Speciale status voor Disney

Vrijspreker: U ontdekte laatst dat Disney een soort ancapistan heeft. Een stuk land waar bijna geen overheid wat te zeggen heeft en waar ze volledige zeggenschap hebben.

Opperdienaar: Ja, Disney heeft een stuk land in Florida, 40 vierkante mijl, waar ze bijna totaal vrijgesteld zijn van federale en staat regulering met uitzondering van lift inspecties en vastgoed belasting. Maar toen DIsney Disneyworld in Florida ging bouwen in 1968 bedongen ze die status, omdat het onmogelijk is een pretpark te ontwikkelen als je de hele tijd gechanteerd wordt door allerlei inspecteurs die arbitraire en vaak tegenstrijdige regels afdwingen. 

Vrijspreker: Gaan er dan regelmatig dingen mis met voedselvergiftiging, slavernij, ondeugdelijke in elkaar stortende achtbanen en dergelijke, want je voelt op je klompen het conflict aan tussen winst maken den deugdelijke kwaliteit?

Opperdienaar: Je zou inderdaad denken dat er continue menselijke drama's in zo'n park zijn waarbij kinderen door de attracties opgeslokt worden, met uitzondering van de liften natuurlijk, die betrouwbaar opereren, omdat de heerschers daar een oogje in het zeil houden om te zorgen dat de winstdrang het niet van de kwaliteit wint. Vreemd genoeg zijn de hotels er uitstekend, net als de restaurants, attracties en is het park ook nog eens schoon en veilig. Het is niet eens zo dat kinderen overal in vijvers kunnen vallen en verdrinken. Je kunt er niet eens covid oplopen omdat iedereen zo'n supergoed werkend mondkapje moet dragen.

Disney wil er zelfs kantoren gaan bouwen, lekker gebruik maken van die wetteloosheid.

Vrijspreker: Er komt nu alleen een einde aan.

Opperdienaar: Gouverneur DeSantis van Florida heeft er een einde aan gemaakt. Dit komt omdat de CEO Bob Chapek van Disney nogal graag kleine kinderen over zijn seksuele opvattingen wil vertellen en ging lobbyen tegen een wet van de Santis die dat verbood (huilend door tegenstanders de don't say gay' bill genoemd-het woord gay komt in de bill niet eens voor). Als wraak heft DeSantis nu de speciale status op. 

Vrijspreker: Het hapert wel een beetje bij team crazy de laatste tijd, is het niet?

Opperdienaar: CNN+ moest zijn net opgerichte streaming site sluiten na enorme verliezen. Het leek er op dat de betalende kijkers niet zaten te wachten op een exclusief interview met Dr Fauci.

Netflix verloor in 1 dag 37% beurswaarde nadat bekend werd dat hun ledenaantal tegenviel. Netflix heeft o.a. Dear white people en Cuties gemaakt. Elon Musk tweet  te dat Netflix woke en unwatchable was. Misschien samen met Twitter overnemen? Even wachten misschien tot ze nog goedkoper zijn.

Walt Disney World Orlando Resort Magic Kingdom

 

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp