Slachtofferschap als kapitaalgoed

Vrijspreker: U verbaast zich over de felheid waarmee mensen hun slachtoffer rol verdedigen. Hoe dat zo?

Opperdienaar: Het is een kapitaalgoed voor ze en dat moet je verdedigen. Het is overigens niet alleen de felheid, ook de manier waarop ze het doen. Of je nu zegt, de holocaust is nooit gebeurd, de holocaust was vreselijk, de holocaust was geweldig, de holocaust is gedeeltelijk gebeurd, de holocaust past in een groter fenoneem van massa hysterie en genocides, het wordt allemaal als hetzelfde beschouwd, want je mag de holocaust nergens mee vergelijken. Dit merkte Dave Smith laatst op. Hoewel de mensen die de slachtofferrol gemonopoliseerd hebben het kennelijk wel ok vinden als mensen als Trump of Thierry Baudet met Hitler vergeleken worden. Dan zwijgen hun juridische kanonnen in alle talen.

Net als het woordje 'neger'. Of je het quote als iemand anders het gebruikt, of je het noemt om aan te geven hoe vreselijk het is, hoe geweldig het is, of in een historisch verband in een museum of een oud boek, of in een lied tekst, het maakt allemaal niet uit. Er is een groep die het gemonopoliseerd heeft en die geeft aan dat bepaalde mensen het mogen gebruiken en anderen nooit in geen enkele context omdat ze 'het N woord' moeten gebruiken anders krijgen ze de zweep. Joe Rogan kwam hiermee laatst nog in de problemen omdat ze hem als racist probeerden af te schilden door dit woord uit context te namen in clips van 1 seconde en dat achter elkaar te plakken.

De slachtofferrol wordt verdedigd zoals een hen haar eieren verdedigt. Het is een goudmijntje, een verdienmodel. Eigenlijk een soort kapitaalgoed, een machine die gewoon geld voor je staat te verdienen. De slachtofferschap machine. Je moet er onderhoud aan plegen zoals aan elke machine, anders verdient hij geen geld meer voor je. Als je mensen steeds boete laat doen, dan passen ze hun gedrag aan, ze gebruiken je verboden woord niet meer, of alleen in de context die door de slachtoffer machine is toegestaan. Waar kun je ze dan nog mee chanteren? Dus de slachtofferschap machine moet continu upgrades krijgen. Daarom veranderen de regels steeds. Je moet bijvoorbeeld 'visueel gehandicapte' gebruiken ipv blinde en als je daar aan gewend bent, moet het weer 'optisch uitgedaagde' zijn.

Vrijspreker: Het is inderdaad een bekend spelletje

Opperdienaar: Bij echte kapitaalgoederen in een vrije markt, zal het rendement afnemen, omdat alles waar een hoog rendement mee verdiend wordt, meer geproduceerd zal worden, totdat het extra aanbod de winst drukt en het niet meer loont er meer van te produceren. Het is zelfs zo dat in een situatie waar de economie niet verandert (een theoretisch model om een economie te analyseren), dat alle winsten naar nul zouden gaan. Immers zolang er nog ergens geld mee te verdienen is, wordt er meer van gemaakt. Het is ook logisch omdat rendement met risico samenhangt en in die onveranderlijke economie, is geen enkel risico en dus geen enkel rendement. Behaalt een schoenen produceer machine een rendement van 40%? Kapitaalmarkten zullen het geld van beleggers sturen naar een fabriek die schoenen produceer machines maakt. Net zo lang tot het rendement gedaald is. Uiteindelijk zal alle winst overal uitgeperst worden.

In een echte economie verandert natuurlijk van alles. Rendement op kapitaalgoederen brengt het op de juiste manier in beweging om met deze verandering om te gaan. Is er meer vraag naar woningen dan kantoorruimte? De winst zal hijskranen van de ene naar de andere lokatie sturen. Speculanten die goed kunnen voorspellen en de evolutie overleefd hebben, zullen de beste kapitaal allocaties doen, zoals Elon Musk laatst aan Elisabeth Warren probeerde uit te leggen. Zij zullen ijsbergen vermijden en optimaal met de veranderingen omgaan. Linkse mensen willen echter het liefst dat kapitaal door de meest onsuccesvolle, destructieve, bewezen losers gecontroleerd wordt. Ze varen graag tegen ijsbergen aan lijkt het. Ze noemen dat een rechtvaardige verdeling van kapitaal. Dit lukt ze meestal omdat ze enorm veel tijd investeren in omslachtige theorieën die moeten bewijzen dat de staat alle kapitaal moet controleren en die staat daar hebben morele mensen een natuurlijke afkeer van.

Bij slachtofferschap machines werkt dat denk ik net zo als bij traditionele kapitaalgoederen. Zolang er geld mee te verdienen is, zullen er meer slachtofferschap machines gebouwd worden: niet voor niets werden er 63 geslachten gedefinieerd. Er is onderhoud nodig door continue de condities te veranderen waaronder je geen klappen krijgt van de slachtoffermachine. Dat is de olie waarmee je hem smeert.

Gender swim crazynes

Het is een goudmijn, maar het blijft natuurlijk geen goudmijn. De productie zal toenemen en het rendement neemt af. Nu is er een hele nieuwe Covid slachtoffermachine gebouwd. Compleet met continue veranderende regels rond mondkapjes en vaccinaties en als iedereen zich er aan houdt, moeten de voorwaarden veranderd worden. 

Uiteindelijk is de productie van slachtoffer machines te hoog om het rendement te rechtvaardigen. De klimaatverandering/covid/stikstof/racisme/seksisme machines draaien al op volle toeren en het rendement neemt af.

2 soorten kapitaal:

@hogkitty2 #privilege #employmemt #fyp #BbStyleFearlessly #MACChallengeAccepted #GetTheWChallenge #dragqueenmakeup #ablism ♬ original sound - HOGKITTY

 

tesla gigafactory texas model y giga press 1024x555 

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp