Puriteit spiraal

Vrijspreker: U denkt na over de puriteit spiraal die je vaak bij sektes ziet. Wat heeft dat met politiek te maken?

Opperdienaar: Psychologisch is het allemaal hetzelfde. Om bij de groep te blijven horen, neem je een loopje met de waarheid en accepteer je de consensus van de sekte boven de realiteit die je met je eigen ogen kunt zien. Nu worden sekteleden meestal gek als je ze met een sekte vergelijkt. Net zo als valsemunters uit hun dak gaan als je voorstelt een vals geld detector te gaan gebruiken en fascisten moord en brand schreeuwen als je ze vergelijkt met andere fascisten uit de geschiedenis.

Het valt natuurlijk te verwachten dat mensen die in leugens leven een hekel aan principes hebben. Principes verbinden één verschijnsel met een ander verschijnsel. Behalve dat leugenaars grote problemen hebben om twee dingen te vergelijken die overeenkomsten hebben, hebben ze desondanks geen enkel probleem als je met je vals geld detector op iemand met 'echt geld' afstapt of iemand met Hitler vergelijkt die dat absoluut niet verdient. Dat is geen probleem. Het afweergeschut ratelt alleen als je boven het doel zit. Je mag ook zeggen dat bijvoorbeeld Stefan Molyneux een sekte leidt, maar als je zegt dat de Covidians een sekte zijn, zou de wereld te klein zijn.

Er gebeurt echter vaak wat vreemds met sektes. Omdat het niet om principes en waarheid gaat, maar om loyaliteit, sterven die sektes vaak in een puriteit spiraal. In een doorlopende loyaliteitstest, waarbij de tests om te bewijzen of de loyaliteit naar de groep echt wel boven de waarheid staat, steeds gekker worden. Het verschijnsel heb ik al eerder besproken als 'Bose Einstein bij groepen' en wordt ook wel met een circulair vuurpeloton vergeleken. Je moet continu bewijzen dat je in 'team crazy' zit.

Vrijspreker: Blijft de schade beperkt tot de sekte?

Opperdienaar: Ik denk dat bij een overheid uiteindelijk iedereen de sjaak is, omdat het de overheid lukt iedereen in hun territorium er in te betrekken.

  • De stemmer is de sjaak omdat hij dacht dat hij de roverheid in zijn zak had door voor ze te stemmen, maar het bleek dat dit een illusie was en hij zijn heersers alleen voortbewoog in de richting die ze toch al wilden gaan. Aan het einde zijn zijn eigendommen verwoest of gestolen en zijn lichaam ligt ergens in een loopgraaf.
  • De zakenman is de sjaak omdat hij dacht de roverheid in zijn zak te hebben via lobbyisten en zijn heersers alleen wat geld wilden, maar het bleek dat dit een illusie was en hij zijn heersers alleen voortbewoog in de richting die ze toch al wilden gaan. Bij de finale bleek dat dit allemaal een illusie was en ze zijn steun alleen nodig hadden om aan de macht te komen.
  • De collaborateur dacht de macht te paaien, maar na hun implosie wordt hij kaalgeschoren rondgereden door de stad
  • De financier die dacht zijn geld met rente terug te krijgen en zijn roverheid daarom maar door dik en dun steunde, krijgt waardeloos papier terug
  • Als laatste de politicus zelf, die tot zijn laatste dag bang moet zijn dat er iemand een dolk in zijn rug steekt als wraak van alle mensen die hij verraden heeft

Onlangs werd de linkse Whoopi Goldberg voor 2 weken van het ultra linkse 'The View' verbannen. Dit omdat ze gezegd had dat de Holocaust niet zo zeer om ras ging, maar om de 'wreedheid van mensen tegen elkaar'. Dit is een dodelijke verbreding van wat er in de jaren dertig gebeurde. Je mag het verengen tot het kleiner en kleiner wordt en uiteindelijk verdwijnt, je mag het ook verbreden naar mensen waarop het totaal niet van toepassing is, maar absoluut niet naar mensen waarop het wel van toepassing is. De valsemunter schreeuwt dat je weg moet gaan met die detector.

whoopi cancel culture

Ook Joe Rogan heeft al een aantal kogels gevangen, nadat een aantal artiesten op Spotify geen platform met hem wilden delen, hoewel diezelfde mensen kennelijk geen probleem hadden dit platform te delen met kinderverkrachters en ander gespuis, wordt het hun te veel als ze dit moeten delen met iemand die urenlange interviews heeft met uitvinders van het mrna vaccin. Joe Rogan is inmiddels ook al een racist genoemd net als de truckers die in Canada voor wat meer vrijheid demonstreren. 

Comments:

Doneer3