We gaan iets slechts doen, wie doet er mee?

Vrijspreker: U hoorde laatst Michael Malice wat zeggen, waar U wat langer bij stil wilt staan. Wat was dat?

Opperdienaar: Hij zei: Het idee bestaat, vooral bij progressieven, dat vroeger iedereen dom was en tegenwoordig iedereen slim.

Dat vond ik wel een mooie uitspraak. Je merk dit als je de huidige QR maatschappij vergelijkt met de jaren dertig, dan krijg je die voorgeprogrammeerde verontwaardiging over je heen, omdat die jaren dertig, dat ging natuurlijk anders. Als ik moet gokken wat deze personen denken dat er in de jaren dertig gebeurde, dat was het waarschijnlijk gewoon een besnorde satan die zei:"We gaan iets slechts doen, wie doet er mee?" en Joost mag weten waarom iedereen daar in meeging.

fascism you really think it will be this obvious e1320915541330

De reactie op onderstaande mem was ook mooi. Hij vond de vergelijking mank gaan want:

"Als er in die tijd fact checkers waren geweest, zouden ze dan niet juist alle nazi propaganda hebben verwijderd?"

fact checkers of the thirties

Deze persoon had duidelijk niet door dat bovenstaande mensen 'desinformatie aan het bestrijden waren', net zoals de huidige fact checkers op de sociale media. Maar kennelijk komt het niet in zijn hoofd op omdat mensen toen gewoon dom waren, die trapten overal in. Die kregen gewoon te horen 'We gaan iets slechts doen, wie doet er mee?'  Ze kunnen zich niet voorstellen dat het vroeger min of meer dezelfde mensen waren die voor dezelfde psychologische trukendoos vielen als waar zij nu voor vallen.

Dezelfde neergang van empires die al tientallen keren heeft plaats gevonden volgens een vast patroon bij mensen die allemaal dachten dat het hun niet zou overkomen. Omdat ze veel slimmer waren dan de mensen die voor hun leefden.

Ze zijn gefopt door die musea die ik een paar keer in de voormalige USSR en China tegenkwam, die begonnen met holbewoners, die het vuur uitvonden en eindigde met atoomcentrales en Yuri Gagarin die de ruimte in ging. De geschiedenis was vooruitgang dus hoe kon je afgeven op communisme, de bekroning van de vooruitgang? Zoals nu democratie het eindpunt van de geschiedenis is. Behalve Frank Karsten en HH Hoppe denkt bijna niemand er over na dat er nog vooruitgang mogelijk zou zijn.

Die mensen moeten denk eens 'when genius fails' lezen over een paar nobelprijs winnaars in de economie, die met hun hedgefund LTCM bijna het hele financiële systeem onderuit haalden.

Het zijn dezelfde mensen die niet alleen terug in de tijd kijken en denken dat het allemaal sukkels waren, maar ook over de grens. Dat Hutus en Tutsis elkaar nog niet zo lang geleden naar het leven stonden na een media hetze of in Joegoslavie, kijk, dat waren allemaal sukkels. Daar vallen zij niet voor.

Progressieven, mensen die denken dat iedereen in een ander land of een andere tijd een sukkel was.

 

 

Comments:

Doneer5