Het onschuldige lam offeren

Vrijspreker: U wilt het over het patroon hebben dat het regime altijd een onschuldig lam moet offeren voor zijn zonde. Hoe zit dat?

Opperdienaar: Prof Mattias Desmet geeft daar een mooi relaas over.

Mattias Desmet geeft een mooie analyse van de massavorming die plaatsvindt. Hij maakt een belangrijk punt waarom argumenten niet helpen om gehypnotiseerde onderdanen naar het oude normaal terug te leiden. Ze willen niet terug naar het oude normaal, want daar hadden ze een betekenisloze baan als stempelzetter of bureaucraat en voelden ze zich niet verbonden met hun medemensen en voelden ze boosheid over die situatie. Het enige wat volgens hem moet gebeuren is een groep onschuldigen offeren die in de weg staat naar het nieuwe normaal. Dit is ook iets wat je terugziet in de grote religies en politieke structuren in de geschiedenis. In de bijbel werd ook vaak een onschuldig lam geofferd voor de zonden van anderen. Jezus zelf werd een onschuldig lam genoemd die gekruisigd werd om de zonden van de mensheid op zich te nemen.

Ik denk dat de joden ook de zonden op zich geladen kregen die al begonnen te accumuleren toen het regime Bismarck de welvaartsstaat instelde en agressie tegen onschuldige burgers begon om geld over te hevelen van 1 groep naar een andere groep. Die oerzonde van de agressie van de Bismarck welvaartsstaat moest uiteindelijk op de joden gedumpt worden na een aantal verder escalaties.

In Turkije werden de Armeniërs geofferd voor de zonde van het Ottomaanse keizerrijk. De zonde van de Sovjet landbouwcollectivisering kwam bij de Oekraïners terecht tijdens de Holodomor, Ik denk dat heersers hun zonde bijna altijd succesvol op een groep onschuldigen weten af te wentelen. De patronen zijn bekend, sociale isolatie, censuur, ghetto's, kampen, checkpoints, avondklokken, samenscholingsverboden, geuniformeerd geweld, gecorrumpeerde rechtspraak, een enorme bureaucratie, elkaar verraden via kliklijnen, een intellectueel raamwerk om het recht te praten, de onreinheid van de te offeren groep, een speciale verplichtte groet, ik doe gewoon mijn werk, ik volg slechts orders, eigendommen confisceren, ik ben er ongetwijfeld nog een paar vergeten.

Nu lijken dat de ongevaccineerden te worden.

ungeimpfte ans gas

stronteigenwijze ongevaccineerden

 

Ik ben benieuwd hoe ver dit proces zich doorzet. Het enige wat immers geleerd lijkt van het verleden, is dat de groep die geofferd wordt, niet op huidskleur of ras geselecteerd mag worden. Dat wordt je aan alle kanten ingeprent. Net zo als wel leren dat een moordende dictatoriale staat slecht is, maar dat je alleen dictatoriaal door democratisch hoeft te vervangen. Het is kennelijk ok een groep te offeren, maar het moet niet op een karakteristiek zijn die deze groep niet kan wijzigen. Als mensen uit die gedemoniseerde groep kunnen stappen door bijvoorbeeld hun been te amputeren, tja, dan is het een keuze dat ze er in blijven zitten. OF ze moeten gewoon hun been amputeren, OF gedemoniseerd worden.

Volgens Desmet is vreedzaam verzet het belangrijkste middel, alle gewelddadig verzet wordt aangegrepen als excuus voor het regime er op te slaan. Zoals laatst ook bleek toen Thierry Baudet voorspelde dat er een tribunaal zou komen, werd er gelijk beweerd dat dit een oproep tot geweld was. Terwijl legers en gevangenissen met geweld hun 'beleid' bekrachtigen. Als Hugo roept dat hij van straat tot straat, van deur tot deur gaat en van arm tot arm, dan is dat natuurlijk geen geweld. Desmet beweert wel dat totalitarisme altijd zichzelf vernietigt. Het is inherent onstabiel. Het is inherent instabiel, dat ben ik met hem eens. 

Vrijspreker: De vraag is natuurlijk hoe lang het duurt voordat het uit elkaar valt. 

Opperdienaar: Mensen in hypnose kunnen hun eigenaars heel lang blijven verdedigen.

{youtube}https://youtu.be/5VJuZBnFBS4?t=1899{youtube}

Comments:

Doneer2a