De partij krijgt altijd gelijk

Vrijspreker: U bent altijd geïnteresseerd in parallellen met belangrijke dystopieën in de literatuur, omdat die vaak alle elementen die voorkomen gedestilleerd laten zien. Vandaag de dag nog iets dat zorgen baart?

Opperdienaar: Winston Smith, uit 1984, had als beroep de geschiedenis te vervalsen zodat de voorspellingen van de partij altijd uitkwamen. De partij had ook als stelling "Wie het verleden controleert, controleert de toekomst, Wie het heden controleert, controleert het verleden"

Zorgwekkend dus als de Duitse minister van volksgezondheid zegt: Tegen einde van de winter ben je gevaccineerd, hersteld of dood.

Vrijspreker: Wat nu als er gewoon nog mensen aan het einde van de winter zijn die niet gevaccineerd zijn of genezen en gewoon nog leven?

Opperdienaar: Tja, de partij heeft altijd gelijk. Omdat de heersers de rol van de almachtige, alwetende god hebben aangenomen, moeten ze onfeilbaar zijn. Dus als je niet dood bent, moeten we daar voor zorgen. Het doet een beetje denken aan die film, Capricorn one, over de marslanding met die 3 astronauten die in een studio op de aarde in scene gezet wordt om geen gezichtsverlies te leiden. Er is wel een echte raket, maar die is leeg en die verongelukt op de terugweg en dus horen de acteur astronauten eigenlijk dood te zijn. Ze ontsnappen en worden achterna gezeten door allerlei overheidsorganisaties die een einde aan hun leven willen maken. Geen gezichtsverlies lijden, want dan worden ze de volgende keer niet meer gelooft.

Dus gegeven dat het van een politicus komt, klinkt het meer als een bedreiging dan een voorspelling. 

Hier Sietske Bergsma over de uitspraak.

Het is een alles of niets spel geworden voor de overheid en ze staan niet graag in hun hemd. Er zijn steeds meer slachtoffers van het overheidsbeleid, dus als dit backfired, dan zijn er misschien niet veel ordervolgers die hun macht in stand houden. De Oostenrijkse legervakbond heeft al opgeroepen het beleid niet te handhaven. In New York zijn kraamafdelingen van ziekenhuizen gesloten omdat het personeel niet aan de vax wilde. Ook ging er een emergency room dicht omdat personeel het weigerde. Vroeger als beleid compleet faalde, de distributieketens vastliepen en de munt waardeloos werd, werd er nog wel eens een oorlogje begonnen en een minderheid aangewezen die de schuld van alles was. Gelukkig zou dat nu niet meer zo snel gebeuren.

stronteigenwijze ongevaccineerden

 

 

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp