Word je over links of rechts gepakt?

Vrijspreker: Je hoort soms de vreemdste dingen over kapitalisme.

Opperdienaar: Ik las laatst dit

Billionaires caitlin

Het zijn mensen die denken dat miljardairs de honger op de wereld kunnen beëindigen. In het gunstigste geval gaat hun rekensommetje zo: Elon Musk zijn aandeel in zijn eigen bedrijf is 300 miljard USD waard, aangezien Tesla 1 biljoen USD waard zou zijn. Een brood is 1.5 USD, dus Musk kan 200 miljard broden kopen. Er zijn 6 miljard mensen, dus dat zijn meer dan 30 broden per aardbewoner. Aangezien alleen de armen hulp nodig hebben, zijn dat een paar honderd broden per arme.

Maar je kunt een elektrische auto bedrijf niet converteren naar 200 miljard broden. Om er extra broden bij te hebben, heb je extra velden met graan nodig. Er is niemand die een waarhuis met 200 miljard broden heeft en die ze graag zou willen ruilen voor een autofabriek.

En van Caitlin Johnstone kun je nog zeggen dat het een dom gansje is, maar ook de president van het UN food program gooit er dat soort onzin uit.

musk vs world food program

Vrijspreker: Hoe komt het dat mensen zo denken?

Opperdienaar: Politici denken natuurlijk ook zo. Ze beginnen niet met een autofabriek, maar met een geldpers of met een afpersingsmandaat. Janet Yellen denkt dat je met 150 biljoen USD tot een netto nul uitstoot van CO2 kunt komen. Je strooit met geld, zegt wat je wilt dat onderdanen er voor doen en het komt voor elkaar. Ik denk dat het onder de onderdanen vooral arme mensen zijn die zo denken. Ze draaien elk dubbeltje om, dus ze denken 'iemand die veel vermogen heeft kan alle problemen oplossen'. 

Bij zo'n Johnstone is het wel apart dat ze wel doorheeft dat mensen aan de rechterkant gemanipuleerd worden met terroristen en enge buitenlanders waar je tegen beschermd moet worden 'geef je vrijheid op voor veiligheid', is een truc waar ze nooit in zal trappen. Maar als die roverheid de enge moslim terroristen vervangt door enge megalomane miljardairs die fallus symbolen de ruimte in schieten, dan is ze zo tot onderdaan verworden die om bescherming smeekt. Beide partijen lachen over de naïviteit van de andere kant, maar dit maakt niet uit, want als overheid heb je ze al te pakken.

Ik denk dat het wereldbeeld uit armoede voort komt. Linkse mensen denken ook altijd dat als miljardairs wat geld neerleggen voor een politicus, dat politici wel moeten reageren als een deterministische automaat met maar 1 input:geld. Dat is het denkbeeld van arme mensen. Ook ondernemers denken vaak dat politici gewoon een centje willen hebben en je dan wel met rust laten.

Ik denk dat dit wereldbeeld niet klopt. Politici reageren alleen op geld, zolang ze nog niet iedereen gehypnotiseerd hebben. Die joden in WWII hadden ze nog prima uit kunnen buiten voor meer geld. Maar ze waren niet geïnteresseerd in meer geld. Ze waren geïnteresseerd in pijn toebrengen.

Vrijspreker: Maar daar zijn we nu toch wel voorbij?

Opperdienaar: Hugo De Jonge beweerde laatst dat zijn maatregelen voor ons wel pijn moeten doen om te werken. Hugo de Jonge, de gesel Gods, Calvinistisch lijden voor je zonden. Nu wil hij gelukkig wel mensen tegemoet komen die een probleem met de vaccinatie hebben. Je kunt je onder narcose laten inenten

poverty rate

 

Comments:

Doneer2a