Waarom geloven mensen absurditeiten?

Vrijspreker: Waarom blijven onderdanen de leugens van hun heersers geloven en kun je niet tot ze doordringen met de waarheid?

Opperdienaar: Ze geloven een leugen omdat de heerser het pistool te voorschijn haalt als ze ophouden de leugen te geloven en dat weten ze. Tegen beter weten in dus maar die overduidelijke onzin geloven, want je weet dat je klappen krijgt als je het niet doet.  

 

Facemasks flu covid

 Meeting room

Dit escaleert echter altijd. De heerser wil het pistool ergens ook graag trekken en doet er nog een schepje bovenop met leugens. Hij zoekt de grens op. Ongeloof, tegenwoordig komplot denken of misinformatie genoemd, geeft de heerser in zijn beleving de rechtvaardiging om er op in te slaan.

Vandaar dat aan het begin van de Covid19 saga, iedereen knikte en naar zijn tenen keek toen de verplichting kwam niet werkende mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer met een boete voor het dragen van een medisch mondkapje, dat wel zou werken.

Als je mensen absurditeiten kunt laten geloven, kun je ze wreedheden laten begaan, schreef Voltaire. Het geloven van absurditeiten is een bewijs van de macht van de heerser over de onderdaan. Maar het begaan van wreedheden is een nog grotere demonstratie van macht.

Onlangs werd bekend dat Dr Fauci, de covid19 tzaar in de USA, niet alleen onderzoek in Wuhan had gefinancierd om Corona virussen dodelijker te maken (een beschuldiging waarvoor hij eerder Rand Paul een leugenaar noemde), maar dat hij nog meer financierde.

Vrijspreker: Wat financierde hij dan van het geld van belastingslaven?

Opperdienaar: Hij liet in Tunesië babyhondjes martelen door ze levend op te laten eten door hongerige zandvliegen. Hun stembanden waren doorgesneden om het lijden niet te horen. Als je die Tunesiërs dat kunt laten doen, dan laat je pas echte macht zien. Dat is ver voorbij het mensen laten geloven van absurditeiten. De Babylonbee grapte al 'Als je tegen puppy martelen bent, ben je tegen de science, zegt Dr Fauci', Toch blijven mensen heilig geloven dat als deze man een injectie voorschrijft je hem direct moet nemen omdat je anders een slecht mens bent die egoïstisch is en niets om oma geeft. Wat ons bij Thomas Pain brengt.

Tyrannies noblest causes paine

Het blijft een interessant verschijnsel wat de psychose aan voornamelijk de linker kant van het spectrum laat zien. Hier wordt het besproken door Dr. Richard Kradin. Hier wordt besproken dat er een angstige klasse van mensen ontstaan is. Ze zijn zo afgeschermd van de realiteit en verwikkeld in hun theorieën dat ze bang zijn geworden van die realiteit. Ze proberen ook hun neurotische blik op de realiteit met een in toenemende mate totalitair systeem aan anderen op te leggen.

 

 

 

 

 

 

 

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp