De rode vlag

Vrijspreker: U wilt het hebben over een belangrijke rode vlag als er door de overheid iets beweerd wordt. Wat is die?

Opperdienaar: Als ze zeggen 'Er is een gigantisch probleem en wij hebben een plan waar alleen maar voordelen aan zitten en geen nadelen'.

Dan moeten al je alarmbellen afgaan als onderdaan.

Neem de Irak oorlog, volgens vice premier Dick Cheney een kwestie van weken ipv maanden. Verder zou deze oorlog zichzelf betalen en een vreselijke dictator verwijderen. Allemaal voordelen. Zaten er ook nadelen aan? Nee, precisiebombardementen zouden alleen slechteriken uitschakelen en de bevolking zou bloemen naar de bevrijders gooien. Ik ben te lui om de nummers op te zoeken, maar dat er allemaal niets van klopte mag inmiddels wel duidelijk zijn. Het duurde decennia, kostte bakken met geld, verwoestte talloze levens en de invloed van Iran is enorm toegenomen. 

Wat ook een rode vlag is, is dat het verhaal steeds verandert: Eerst WMD zoeken en uitschakelen, dan dictator verwijderen, dan een democratie bouwen. 

Bij Afghanistan een beetje hetzelfde verhaal. Bakken met geld en levens en uiteindelijk wordt een gigantische berg wapens en gijzelaars achter gelaten aan een versterkte Taliban die in een week het hele land overneemt. Het begon allemaal met 'even Bin Laden pakken', die ze min of meer bewust lieten ontsnappen naar Pakistan (de commandos die hem moesten pakken werd alles verboden te doen om hun doel te bereiken). Toen gingen ze daar ook een troepenmacht opbouwen die echt niet zo maar even omver gelopen zou worden compleet met civiele democratisch gekozen regering.

Vrijspreker: Bij Covid hetzelfde verhaal?

Opperdienaar: Het begon met 'even 2 weken ophokken om de zorg te ontlasten en dan kan alles weer terug naar normaal'. Zoals het gezegde zegt:"De eerste 15 maanden van 2 weken om de zorg te ontlasten zijn altijd het zwaarst". Daarna werd het 'Met de spuit kan alles weer terug naar normaal'. Inmiddels gaat het al over het 3e en 4e booster shot. Ook het vaccin ging van 'het beschermt je naar je kunt het nog steeds krijgen, naar je kunt het nog steeds verspreiden, naar de mensen die met het vaccin beschermd zijn kunnen dood neervallen door ongevaccineerden die de ziekte niet hebben. Nu is er ook een QR code nodig waarin allerlei data wordt vastgelegd zodat het een soort social credit score is.

Of neem gratis universele gezondheidszorg, alleen voordelen, geen nadelen. Wie wil dat nu niet:'Gratis en voor iedereen'

Nu is het al : ongevaccineerden zouden geen recht mogen hebben op gezondheidszorg.

healthcare is a human rightJe kunt alleen maar raden wie daar allemaal nog aan toegevoegd gaan worden als een gedeelte van het zorgpersoneel ontslagen wordt omdat ze de spuit niet willen. Dit selecteert het zorgpersoneel op maximaal order volgen Bij leger en politie doen ze dit waarschijnlijk ook graag). Het uitsluiten van dikke mensen, rokers, suiker of vet eters, binnenlandse terroristen (iedereen die niet woke is). En op sympathie kunnen die niet rekenen. Ze stonden waarschijnlijk nog te juichen toen zorg geweigerd werd aan ongevaccineerden. Het gedicht van Niemöller geldt immers nog steeds, je blijft juichen voor de terreur tegen anderen tot het aan jouw voordeur klopt:

First they came for the socialists, and I did not speak out—because I was not a socialist.

Then they came for the trade unionists, and I did not speak out— because I was not a trade unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out—because I was not a Jew.

Then they came for me—and there was no one left to speak for me.

Vrijspreker: Geld drukken, alleen voordelen en geen nadelen.

Opperdienaar: Dat is er nog zo 1 ja. Overheden houden geen maat als ze hun plannetjes aanbevelen. Ze zouden wat plussen en minnen moeten noemen om het niet al te belachelijk te laten klinken.

Comments:

Doneer2a