GGD aan de deur

Vrijspreker: Onlangs kwam de GGD aan de deur, wat waren uw ervaringen?

Opperdienaar: Ze wilden hun diensten aanbieden, maar het blijft toch een beetje vreemd om dat zonder aankondiging te doen. Het doet denken aan Jehova getuigen. Het voelde ook intimiderend. Je gaat gelijk met je armen gekruisd staan, stevig in je deuropening. Je geld hebben ze al binnen, waarom komen ze dan nog aan de deur, nadat je hun post niet beantwoord hebt? Wat zit er nog extra voor ze in? Natuurlijk prijzen ze hun rijksvaccinatie programma aan. En ze benadrukken dat hun overheidsinstantie erg veel om kwetsbare jonge onderdanen geeft. Ik merkte op dat de jeugd niet zo waardevol is als ze naar Afghanistan gestuurd worden om opgeblazen te worden. Een vergelijking die haar ongetwijfeld totaal ontging. Ik merkte ook op dat mijn vertrouwen in staats gezondheidsdeskundigheid niet erg was toegenomen het afgelopen jaar.

Vrijspreker: Verder nog wat opmerkelijks?

Opperdienaar: Ze begon haar laptop op de deurmat uit te klappen om een afspraak te maken, dat zag er wat oncomfortabel uit en ik wilde niet dat ze de arbo wet overtrad, dus ik nodigde haar maar uit om naar binnen te komen. Laptop open: "Verdorie hij doet het niet, ik kom niet in het systeem. Net nu je het nodig hebt, werkt het systeem niet"

Vrijspreker: Symbolish. Wij zijn van de overheid en aangezien u dom, kortzichtig, zelfzuchtig en incapabel bent, dringen we u onze hulp op. Maar we falen gelijk al bij de eerste stap.

Opperdienaar: Inderdaad wel leuk dat het systeem gelijk faalt. Misschien geven ze te weinig aan IT uit.

government healthcare2

healthcare government run education

health care socialism capitalism

Comments:

Doneer3