De quantum leap van Schrodinger moraliteit

Vrijspreker: Onderdanen kunnen precies hetzelfde systeem zowel als goed en als slecht beschouwen. Een soort Schrödinger moraliteit.

Opperdienaar: Vroegere overheden die onderdanen belastten, oorlog voerden en een aantal monopolies bestierden, worden nu als slecht beschouwd (de zonnekoning, de faraos). Buitenlandse overheden die hetzelfde doen, worden ook als slecht beschouwd (Rusland, Noord Korea). Maar de eigen overheid die belast, oorlog voert en monopolies bestiert, is onmisbaar voor een goede samenleving. Het is verbazingwekkend hoe de transitie gaat in het brein van de onderdaan. Het is alsof je naar een quantum mechanica experiment kijkt. Je probeert vast te stellen door welke sleuf een photon gaat en het interferentie patroon verdwijnt. Het doet denken aan het Stockholm syndroom waarbij een slechte bankrover na een dag gijzeling over gaat in een goede jongen die wat pech heeft gehad in het leven. Een soort quantum mechanisch moreel tunnel effect. De slechte bankrover verdwijnt aan de ene kant en verschijnt aan de andere kant van een barrière als goede vriend. Een barrière waar hij eigenlijk niet door heen zou moeten kunnen.

De overgang van morele rechtvaardiging

De overgang van ik mag dit doen 'in de naam van God' naar: ik mag dit doen vanwege 'het algemeen belang' lijkt ook een vrijwel probleemloos genomen quantum barrière. Er staat nu zelfs nog in elke wet: 'in de naam van god'. Dus het is zelfs mogelijk aan de andere kant van de van de barrière restanten te zien van het systeem voor de quantum sprong. Als een quantum sprong heeft de overheid een tijds barrière overbrugd. Willem van het huis van Oranje is nog steeds staatshoofd, al moet hij wel met de staart tussen de benen terugkomen als hij de Corona regels overtreden heeft. De communisten uit de Sovjet Unie, zijn ook weer boven komen drijven in het nieuwe post communistische Rusland. De president is zelf een oud KGBer. Je blaast een paar appartementen op, wijst de vijand aan en je vastberadenheid om deze vijand tot op het schijthuis te achtervolgen en je bent opeens democratisch gekozen heerser

We weten wat er gebeurde met de Reichstag brand. De toenmalige overheid beweerde dat er een aanslag op de democratie was gepleegd en schakelde in 1 keer al haar tegenstanders uit. Erdogan kreeg zogenaamd ook met een coup te maken, waarna hij de volgende dag gelijk een lijst met duizenden coup plegers had om uit te schakelen. Standaard procedures, problem, reaction, solution. Maar als 6 januari de 'bestorming van het Capitool' plaatsvindt, ziet niemand een overeenkomst. Mensen worden voor een jaar opgesloten zonder proces. Er is een manhunt over 50 staten met meer dan 100 arrestaties. Een coup zonder vuurwapens waarbij het schrikbeeld een man met een bull horn is of iemand met een rebel flag en iemand die 'zip ties' bij zich had. (je kunt de overheid niet omver werpen met AR15's, je hebt nukes nodig). En zoals Tucker Carlson uitvond, veel van de leiders van de 'bestorming' van het Capitool zijn vreemd genoeg niet aangeklaagd. Dit terwijl bekend is dat de FBI bij de verijdeling van terroristische aanslagen, vaak zelf de leiding had van de aanslag. Behalve dat niet veel mensen de eerder genoemde overeenkomsten zien als het om 'de bestorming van het Capitool' gaat, zien diezelfde mensen de veel ergere rellen bij de inauguratie van Trump weer als totaal onvergelijkbaar. 

Vrijspreker: Je kunt dus hele macht structuren en technieken (false flag) die in de ene context taboe zijn, in een andere tijd of andere plaats totaal wit gewassen terug krijgen. Zijn daar nog meer voorbeelden van?

Opperdienaar: Racisme en apartheid leken van het toneel verdwenen, maar beiden zijn weer helemaal terug van weggeweest met Critical Race Theorie. De bruinhemden zijn ook helemaal terug, al dragen ze geen bruine hemden meer en is de groet veranderd.

 blm forced salute

Want niets zegt anti fascisme beter dan het dwingen van willekeurige restaurantbezoekers je speciale groet te brengen.

bewapende boas fascisten

Of wat BOA's een groet laten brengen.

facsism will be called anti facsismDe overgang van 'despoot' naar 'vrijheid' gaat moeiteloos en ongemerkt. Zowel historisch als geografisch is overgang van despoot naar vrijheid naadloos en ongemerkt. Ander land:despotisme, andere tijd? Despotisme onder je neus hier en nu? Onmisbaar voor de beschaving. 

Socialisme is ook gewoon door alle barrières heen getunneld en hoeft zelfs de naam niet te veranderen.

 

 

 

Comments: