Psychologische methodes om gehoorzaamheid af te dwingen

Vrijspreker: U las laatst over een aantal psychologische methodes om gehoorzaamheid af te dwingen

Opperdienaar:  Er werd een mooi lijstje gegeven van de technieken die je kunt gebruiken

  1. Isolatie
  2. Het monopoliseren van perceptie
  3. Opgewekte uitputting/zwakte  
  4. Bedreigingen
  5. Incidentele verzetjes
  6. Demonstratie van almacht en alwetendheid
  7. Vernedering
  8. Afdwingen van absurde regeltjes

Nu gaat dit natuurlijk over allerlei onderdaan-onderdaan relaties. Maar het geldt even goed voor heerser onderdaan relaties.

Isolatie 

Isolatie van onderdanen is belangrijk. Je wilt dat ze zo weinig mogelijk met elkaar communiceren, anders ontdekken ze eerder dat ze bedrogen worden. Wat is er beter dan kappers/cafe's restaurants en sportscholen te sluiten? Zorg dat mensen thuiswerken, zodat ze niet meer bij de koffie automaat met elkaar staan te praten. Zorg dat ze geen referentiekader hebben van wat normaal is, zodat je het nieuwe normaal kunt invoeren in directe 1 op 1 communicatie met de onderdaan zonder dan ze met elkaar overleg hebben.

Kennis is macht en als jij alle kennis hebt, heb je alle macht. Die sociale media en internet is lastig, het is een hele klus om de propaganda daar dominant te houden. Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die gaan zitten wroeten. Die moet je zoveel mogelijk in hun silo houden. Het maakt niet uit als ze onderling een beetje berichtjes aan elkaar doorsturen. Het moet niet buiten de silo komen. Dat doe je door te zorgen dat die silos niet met elkaar kunnen praten. Dan heb ik het niet alleen over fysiek niet met elkaar kunnen praten door alle gelegenheden te sluiten waar gecommuniceerd wordt. Het is belangrijk dat als een wappie wat zegt dat iedereen buiten de silo zijn ogen wegdraait. Ze moeten 'mentaal gevaccineerd' zijn nog voordat ze echt gevaccineerd zijn. Alternatieve verklaringen of oplossingen moeten op hun hersenen afketsen als logische argumenten op een socialist. Zelfs als ze fysiek met elkaar konden communiceren, hadden ze niet eens dezelfde definities, dezelfde taal om elkaar te begrijpen. Kapitalisme, eigendomsrechten, agressie, het is een Babylonische spraakverwarring, waardoor mensen van 2 silos gelijk met elkaar in de clinch liggen.

 chain of obedience

Comments:

Doneer3