Sommige Godwins zijn meer gelijk dan andere

Vrijspreker: Iedereen die het opvalt dat totalitaire systemen, steeds hetzelfde patroon volgen en vervolgens met Hitler zwaait, krijgt de wind van voren.

Opperdienaar: De LP Kentucky kreeg daarmee te maken toen ze zich afvroegen of het covid paspoort als gele ster op de jas kon worden genaaid. 

Libertarisme trendde even, maar van hogerhand in de LP werd LP Kentucky op de vingers getikt. Elke vergelijking met de Holocaust gaat mank en is smakeloos.

Maar al snel bleek dat diezelfde LP het grensbeleid van Trump met Hitler had vergeleken. Een andere bekende Twitteraar die vol verontwaardiging was, had zelf maar liefst 5 Hitler vergelijkingen over Trump gemaakt.

 

Sommige Godwins zijn meer gelijk dan andere. Het gebruik is goed of slecht afhankelijk van de belangen van de deep state. Tegen Trump, Wilders, Thierry Baudet? Goed. Tegen Femke Halsema? Belachelijke hyperbool.

Zo ook met bestorming van het capitol 6 januari dit jaar. Zijn het Trump supporters zonder wapens? Vreselijk, alle media praten over een aanslag op de democratie. Zijn ze links met AK 47's? Je hoort er niemand over. 

https://twitter.com/DavidShafer/status/1377311212845797380?s=20

https://twitter.com/willchamberlain/status/1378393232413970435?s=20

Of 2 tienermeisjes die een Uber eat chauffeur vermoorden? Even de woke checklist doen. Zwarte meisjes, moslim manlijk slachtoffer? Niet interessant. Kort berichtje zonder veel details.

https://www.cnn.com/2021/03/27/us/washington-dc-uber-eats-carjacking-homicide/index.html

Witte jongen met Maga pet die naar een indiaan lacht? Het is een monster die door de bomenversnipperaar moet. 

https://www.thewrap.com/film-producer-jack-morrissey-apologizes-for-deleted-covington-woodchipper-tweet/

Ook niet alle verkiezingsfraudes zijn gelijk. Voor sommige verkiezingen is het overduidelijk dat de Russen niets hackten behalve de verkiezingen, voor andere verkiezingen is het overduidelijk dat de Russen alles hackten behalve de verkiezingen. Denen dat de laatste verkiezingen fraude waren, is zelfs een rechts extremistische komplot theorie die je gelijk zorgt dat je van social media wordt verwijderd. 

Vrijspreker: Wat is het leidend principe? 

Opperdienaar: Als het de staatsmacht vergroot, helemaal terecht. Als het de staatsmacht verkleint is het abject.

Milieu activisten, gelijkheidsactivisten, feministen, zelfs de LP, gooi je eigen mensen voor de bus als het de staatsmacht vergroot.

Hier kun je ook aan zien wie er aan het winnen is. Op links worden excuses gemaakt voor hun relschoppers en brandstichters afgelopen zomer in de VS. Die gingen niet onder de bus. Maar de Republikeinen gooiden zelfs hun eigen president onder de bus.

Femke Halsema maakte het ook duidelijk. Geen demonstratie vergunning nodig om midden in een pandemic te gaan demonstreren voor een zwarte crimineel die in de VS door de politie was vermoord. Je moet immers vergeten wat die crimineel 3 dagen geleden deed, maar goed onthouden wat jouw voorouders 200 jaar geleden deden.

Halsema liet wel demonstranten in elkaar timmeren die tegen de lockdown protesteerden. Altijd goed om te zien hoe de wind waait bij de flexibileit van de rechtsstaat. Ook dat gebeurde bij de opkomst van Hitler. Rechters vervolgden de bruinhemden nauwelijks. Maar degenen die zich tegen hen verdedigden heel hard. Ook in Portland Oregan worden chauffeurs met bevoorrading aangevallen door BLM/Antifa types. De politie staat er bij en kijkt er naar. Totdat een chauffeur een pistool trekt, dan sluiten ze hem in de boeien. 

Comments: