Dan liever niets

Vrijspreker: Met crypto currency bezit je niets. Waarom is er toch zoveel vraag naar? 

Opperdienaar: Het lijkt er op dat mensen steeds liever de echte eigenaar zijn van "niets" dan de pseudo eigenaar van "iets". Stel je bent de trotse 'eigenaar' van een zaak die thee verkoopt. Dan bepaalt de overheid opeens dat je horeca bent 'Omdat de thee in een meeneembeker zat, warm was en met een schuimlaag, zou het direct kunnen worden gedronken.'

'De eigenaresse maakte bezwaar en stapte ook naar de voorzieningenrechter. Ze zei dat het niet om horeca-activiteiten gaat, maar om detailhandel. Haar zaak is een "thee concept store". In de winkel zijn geen zitplaatsen. De bubble tea is volgens haar niet voor directe consumptie, maar eerder te vergelijken met een maaltijdsalade die wordt meegenomen om ergens anders op te eten.'

Lees de details hier

De ondernemer won, maar het blijkt wel dat een onderneming bezitten in Nederland iets is dat goed gaat tot dat de heerschers bepalen dat het afgelopen is. Ondernemers denken "iets" te bezitten, maar eigenlijk was het al 'niets'. 

Vrijspreker: Ergens zijn de productiemiddelen al over gegaan naar de staat geheel volgens Marx. Maar het is niet precies duidelijk wanneer. 

Opperdienaar:Tja eigendommen. Is je goud etf, iets of niets? Je huis, beschouw je min of meer als je eigendom als het een koophuis is. Libertariërs zullen zeggen dat omdat je er belasting over moet betalen, je het al huurt van de staat. De meeste mensen zullen het echter als eigendom zien. 

Wat te denken van dit stel dat $560000 neertelde voor een huis in Californië en terwijl de vorige eigenaar er niet uit wil. De overheid verdedigt de vorige eigenaar. 

Het is wel zo dat veel hodlers ooit niets voor iets willen verruilen, misschien als er betere tijden voor iets komen. Maar betere tijden voor iets, betekent tegelijkertijd dat niets bezitten, niet meer nodig is 

Goud is "bijna niets" een metaal op weg naar niets. Een vrij onbruikbaar metaal dat te zwaar is om een boot of vliegtuig mee te maken en te slap voor een treinrails. Misschien dat het daarom ook zo waardevol is in tijden van onteigening. Dit klompje glimmend metaal is zo onbruikbaar, dat ze het je nooit zullen afnemen. Onbruikbaar, maar tenminste wel helemaal van jouw. 

Je eigendommen slinken naar niets als de overheid langskomt. 

Vrijspreker: Dus als de overheid alles inpikt waar je iets mee kunt, is speculeren in de meest onbruikbare zaken een aanrader?

Operdienaar: Inderdaad, hoe onbruikbaarder hoe beter, omdat wij geen argumenten kunnen bedenken waarom we het zouden moeten inpikken. 

 

 

 

Comments:

Doneer2a