Koppelverkoop

Vrijspreker: Hoe voorkomt een overheid dat ze geloofwaardigheid verliezen?

Opperdienaar: Het is de belangrijkste taak van de overheid. Een beveiliger van de Clinton's vertelde wel eens dat de Clintons dagen beraamden hoe een belastend boek uit de handel te krijgen.

Laatst bleek ook weer uit een Blue Tiger interview met ex topambtenaar Hans Siepel, dat het alleen maar om perceptie draait aan de top. Een wanhopige brief van een geruïneerde moeder uit het toeslagen schandaal, stond onder het kopje 'publiciteit'. Aan de top zijn ze zo met perceptie bezig dat de deep state laag er onder eenvoudig alles kan doorvoeren wat ze maar willen.

Perceptie en geloofwaardigheid zijn ook de redenen dat we niet te snel bruut fysiek geweld willen inzetten. Als de pers onder controle is en de rechterlijke macht niet eens de schijn van onafhankelijkheid probeert hoog te houden, dan kan dat weer wel. Maar je moet toch uitkijken met die telefoontjes met camera en sociale media. Het is ook wel sneu als Amnesty International je tot de orde roept.

Maar afgezien van bruut geweld, gebruiken we propaganda, waarbij we een soort koppelverkoop doen. We koppelen iets wat we in de hoofden willen pompen van onderdanen aan een stukje echte kennis. De echte kennis zorgt dat de boodschap moeiteloos naar binnen wordt getransporteerd.

De Melkweg

Eigenlijk werken scholen ook zo. Je leert er lezen, schrijven en rekenen maar dat wordt alleen verkocht met de boodschap dat je een minderwaardige milieuzondaar en  minkukel bent die een heerser nodig heeft. Als je goed kijkt, zie je het overal. Wegen zijn handig, maar ze worden samen verkocht met controle over de infrastructuur en als je er op durft te rijden, word je als een belastingkoe gemolken. De melkweg zou je het kunnen noemen.

Defensie is handig, maar wordt samen verkocht met een bezetting. Een rechtssysteem? Komt alleen samen met ongerechtigheid. 

Het is niet altijd slecht voor de onderdaan. Het Nederlandse bedrijf Pharmacytics koppelt medicijnen aan voedseldeeltjes om zo de medicijnen langs de darmwand te smokkelen.

Koppelverkoop is de enige reden dat we als overheid wetenschappers nodig hebben. Ze leveren een stukje kennis aan, of in ieder geval iets wat daar voor door kan gaan. Dat wordt gekoppeld aan propaganda om zo de propaganda naar binnen te smokkelen. Het liefst wordt de onderdaan afgeleid met onzichtabe vijanden zoals racisme, seksisme, pandemieën, opwarming van de aarde, etc. Paniek, angst en verdeeldheid doen het beter werken. 

De verhouding tussen wat nuttig is voor de onderdaan en voor ons, heeft de neiging steeds meer in ons voordeel uit te pakken naarmate de tijd verstrijkt. De onderdaan ziet zijn WOZ omhoog gaan en zijn kinderen kunnen niet meer naar school, zijn gezondheidszorg ligt stil. 

Waarschijnlijk weet de onderdaan over 10 jaar niet eens meer dat ze de ellende van de EU accepteerden omdat het samen verkocht werd met vrij verkeer van goederen diensten en mensen. 

Het idee van heersers is altijd dat bij de koppelverkoop het mindere wordt opgetrokken naar het niveau van het betere. Maar het omgekeerde gebeurt. Staatsobligaties krijgen de kwaliteit van junk bonds en als dat dan maar aan de waarde van de munteenheid wordt gekoppeld, zakt die ook mee de bagger in. 

Een oud Russisch gezegde luidt: "Een lepel teer verpest een vat honing, maar een lepel honing doet niets voor een vat teer."

asset seizure theft police 

 

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp