De warme geldstroom

Vrijspreker: Wordt het hier nu warmer of kouder door de opwarming van de aarde?

Opperdienaar: We zijn eigenlijk overal op voorbereid, wat er ook gebeurt, het bewijst dat de theorie klopt. Vandaar ook dat de term opwarming van de aarde vervangen is door klimaatverandering. Dat geeft meer speling. Als er een hittegolf is, dan kunnen we daarop wijzen en zeggen dat de theorie klopt, maar als het een koude winter is, dan kunnen we zeggen dat het door klimaatverandering hier juist kouder wordt doordat de warme golfstroom afgezwakt is door het smeltende ijs bij de Noordpool. Maar tegelijkertijd kunnen we zeggen dat de kans op een elfstedentocht desondanks tot 1% afneemt in 2050. Doublethink is een belangrijk onderdeel van de totalitaire staat. Dat de onderdaan tegelijkertijd A en niet(A) gelooft, bewijst dat hij volkomen machteloos is. Als een rationele onderdaan om zich heen kijkt en allemaal mensen ziet double thinken, geldt dit als een waarschuwingssignaal, zoals een schedel op een paal aan de rand van Mordor. Meestal kiest de rationele onderdaan eieren voor zijn geld.

wheel of climate change

aoc double down green

Vrijspreker: Maar al die wetenschappers dan? 

Opperdienaar: De warme geldstroom is belangrijker dan de warme golfstroom. De wetenschappers goochelen wat met termen als 'weer' vs 'klimaat' om de verhaallijn in de lucht te houden. Net zoals ze dat doen met Covid19. Nu moeten we weer geloven dat er dit jaar nog 0 griep gevallen zijn. Het overeind houden van een succesvolle tirannie vereist niet alleen soldaten, politie en geheim agenten die dissidenten arresteren. Je moet een heel aantal schillen hebben. De grote massa van onderdanen gelooft de eerste meest onschuldig en oprecht ogende schil. Dat zijn de academici, de journalisten, social media, zoekmachines e.d.. Die betaal je. Maar achter elke schil gaat een meer extreme, radicalere schil schuil die iets meer dreiging gebruikt. Zo heeft de totalitaire ui, een hele reeks schillen tussen heerscher en onderdaan. Op die manier krijgt de gewone onderdaan nooit het rauwe geweld te zien, wat hem onrustig zou maken en waardoor zijn steun verloren zou gaan. Dit systeem van front organisaties is o.a. beschreven door Hanna Arendt in haar boek over totalitarianism. 

Vrijspreker: Heeft U hier zelf nog wat aan toe te voegen?

Opperdienaar: Soms denk ik wel eens dat in een democratie ook aan de andere kan (naar de heerscher) ook zo'n schillen structuur zit. Als je naar sommige heerschers kijkt denk je ook dat die totaal afgeschermd zijn van wat er gebeurt in de samenleving. De deep state die er tussen zit, managed zowel de schillen richting de burger als de indruk die de heerscher heeft over diens positie. Beroemd is Nicolae Ceaușescu die op een balkon zijn onderdanen toespreekt en verbaasd is over het boe geroep uit de menigte. Maar wie wel eens kijkt naar Joe Biden, heeft het idee dat die zelfs niet eens het idee heeft waar hij is. Donald Trump had duidelijk niets te vertellen, maar uiteindelijk kan de heerscher zowel alom gehaat als vereerd worden, de deepstate gaat gewoon door. Tegen het einde van het Romeinse rijk, verscheen de ene na de andere keizer op het toneel, die dan 2 weken later weer dood in de Tiber dreef. De werkelijke macht probeerde de ene na de andere marionet uit om de belasting te innen om de hele parasitaire structuur overeind te houden. 

Hier nog iemand die wat overeenkomsten ziet tussen Covid en Climate change, waarbij ook duidelijk wordt hoe het komt dat er zo'n consensus is in de wetenschap.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=zVBb1fHQgpM{youtube}

 

 

 

 

Comments:

Doneer5