Je zult rijk zijn en ellendig

Vrijspreker: Het World Economic Forum kwam met de voorspelling over de toekomst getiteld: "Je zult niets bezitten en gelukkig zijn". Wat denkt U hier over?

Opperdienaar: Dit sluit heel erg mooi aan bij de ideeën die bij veel jongeren zijn geïmplanteerd. Het grootste taxi bedrijf ter wereld (Uber) bezit geen auto's, het grootste hotel (AirBnB) bezit geen hotels, etc. Je laat anderen alles bezitten en huurt het. Jaren van Marxistische indoctrinatie hebben het idee verspreid dan eigendom en bezit slecht zijn en de oorzaak van conflicten. Dat eigendomsrechten juist bedacht zijn om conflicten over schaarse goederen te voorkomen, maakt deze propaganda zo krachtig. Het is altijd de propaganda precies tegenovergesteld aan de werkelijkheid die het meest krachtig is. Zit je tot over je oren in corruptie in de Oekraïne? Beschuldig degene die daar op wijst van precies dat. Heb je jarenlang de uitslag van de verkiezingen niet gerespecteerd? Beschuldig de ander er van dat hij de uitslag van de verkiezingen niet respecteert. De onderdaan zal dus zelfs op papier niets meer bezitten. Alles in bezit van grote bedrijven die onder controle van de overheid staan.

Dus als eigendomsrechten bedacht zijn om een vredige manier te hebben om te beslissen wie wat mag gebruiken, dan begin je gewoon flink te haten op eigendomsrechten dat die conflicten veroorzaken omdat er mensen om olie vechten. 'Money is the root of all evil' Herhaal het genoeg, begin bij scholen en je eindigt uiteindelijk waar je nu bent.

Vrijspreker: Maar komt die voorspelling ook uit?

Opperdienaar: Nee, ik denk het niet, om te beginnen zal natuurlijk altijd iemand bezitter van die schaarse goederen zijn: de overheid of door hen gereguleerde bedrijven in de WEF visie. Ik denk dat de 'niets bezitten toekomst' vooral voor 'blue pilled' mensen is. Ze zien het als een vooruitgang die schaarse goederen te verkrijgen van iemand met een pistool en uniform die niets produceert. Alles liever dan het verkrijgen van iemand zonder pistool die ze produceert en ze vrijwillig verkoopt. 'Red pilled' mensen die door hebben hoe ze geflest worden, zouden wel eens rijk en ellendig kunnen zijn. Hun bitcoin, edelmetalen en huis gaan door het dak terwijl de geldpersen draaien, maar ze weten dat ze er niet veel mee kunnen. Je kunt niet op reis, of naar een restaurant, straks 's avonds niet eens meer de deur uit. Ook 'red pillers' zullen nog steeds wormen eten, alleen met minder voldoening dan de blue pilled mensen, die het doen om de planeet te redden of omdat ze verteld is dat het de vooruitgang is. Blue pillers zitten tegen die tijd waarschijnlijk in de categorie 'je zult wormen eten en gelukkig zijn'. 

Nooit meer van de lock down af

Maar waar ik laatst aan dacht: De geldhoeveelheid is enorm opgerekt (In de VS 26% groei in een jaar), maar de prijzen schieten nog niet omhoog, omdat de omloop snelheid van het geld zo is terug gelopen vanwege de economische lock down. Met andere woorden, het nieuwe geld kan nergens aan uitgegeven worden (anders dan het in aandelen, huizen of crypto markten te storten). Dit betekent echter ook dat de overheid niet meer terug kan. Ze hebben een tijger bij de staart. Als ze hem los laten, worden ze opgegeten. Als ze de economie 'vrij' zouden laten, komt die tsunami van geld los richting de nog overgebleven bedrijven. Dan zouden eindelijk de prijzen omhoog gaan die waren tegen gehouden door de lock down met bijbehorende lage omloop snelheid. Maar dat betekent ook dat de centrale bank de rente omhoog zou moeten doen om die prijsstijging te stoppen, maar dat kan dan weer niet omdat dan de hele schuldenbubbel ploft.

Vrijspreker: Dus eigenlijk kunnen ze nooit meer van die lock down af? De trend naar lagere omloopsnelheid en meer geld pompen kan niet gestopt worden.

Opperdienaar: Ik zou niet weten hoe, maar misschien dat de lezers een idee hebben.

orwell war disease perpetual

Comments:

Doneer5