Bijeenkomsten verbieden

Vrijspreker: U denkt weer een parallel tussen zien tussen heden en verleden.

Opperdienaar: Aangezien we toch steeds in dezelfde kringetjes blijven rond draaien, is het nuttig af en toe naar het verleden te kijken om de toekomst te kunnen voorspellen. De laatste keer dat menselijke interactie door de overheden verboden werd in Nederland was met de samenscholingsverboden en avondklokken van de Duitse bezetter. Een interessantere vergelijking is echter de opkomst van de illegale Speakeasy als reactie op de drooglegging door de USA overheid van 1922-1933. 

Vrijspreker: Waarom is die interessanter?

Opperdienaar: Om te beginnen werd het door de eigen overheid gedaan. Verder was het geen samenscholingsverbod in letterlijke zin, maar door alcohol te verbieden kwamen de sociale contacten wel aardig onder druk te staan. Ook wordt er met een drankje op wat eerlijker gesproken en krijgen mensen wat meer moed. Als overheid wil je dat voorkomen.

Ook is de timing interessant. Er was net een centrale bank opgericht (1913) die een bubble had veroorzaakt die een aantal mensen heel rijk maakte tijdens de 'roaring twenties'. Dus geldcreatie, welvaartsconcentratie, alcohol verbod (soort samenscholingsverbod) en daarna werd goud in beslag genomen (1933) en kreeg je eindelijk je bier terug.

Je zou kunnen zeggen dat het verschil met nu is: de pandemie is het excuus dat er voor moet zorgen dat mensen niet te veel met elkaar communiceren en dat verzet zich niet kan organiseren. Wat onderdanen nu graag terug willen is niet de alcohol, maar hun oude leven met reizen en concerten en etentjes. 

Vrijspreker: Wat zegt dit over de toekomst?

Opperdienaar: Theoretisch, 11 jaar samenscholingsverbod/social distancing tot 2031 (=drooglegging) en daarna accepteer je alles om je oude leven weer enigszins terug te krijgen en dan worden je cryptos afgepakt op het moment dat dit gebeurt. 1933 was op dieptepunt van de grote depressie. Waarschijnlijk is het een verplichtte omruiling voor Central Bank digitale crypto currencies net zoals destijds goud niet letterlijk werd afgepakt, maar verplicht omgeruild.

Maar het zou kunnen zijn dat alles wat sneller gaat vandaag de dag.

prohibition

 

Comments:

Bedankt Opperdienaar! 1opperDbw7ohuARyzRGoUmfWfiE5eY3tp