Wij volgen de wetenschap

Vrijspreker: U werpt een blik op de wetenschappelijke consensus. Wat is daar mee aan de hand?

Opperdienaar: Bij '97%, 98% en 99% van de wetenschappers zijn het er over eens dat de opwarming van de aarde echt is en veroorzaakt wordt door de mens', werd al duidelijk dat dit gewantrouwd moet worden.

Dat wetenschappelijke consensus dood is, werd verder duidelijk met de grievance studies papers. Zelfs in het gerenommeerde IEEE lukte het om vele onzin papers goedgekeurd te krijgen en onlangs moesten papers uit The Lancet en New England Journal of medicine worden teruggetrokken nadat ze al te enthousiast wilden bewijzen dat het door Trump aangeraden medicijn HCQ niet werkte tegen Corona. Om aan te tonen dat Trump een idioot is, hadden ze de verzonnen data van een ex stripper gepubliceerd. De ironie. 

Vrijspreker: Hoe wordt zo'n consensus worst gemaakt? 

Operdienaar: Dat werd laatst wat duidelijker. Direct na een bericht dat Sars cov2 wel eens uit een Chinees laboratorium kon komen, kwamen de debunkers en fact checkers uit hun holen. Dit was niet het geval, zerohedge werd zelfs gebanned van Twitter om het artikel. Later bleek de fact checker van Facebook, Danielle E. Anderson, in het laboratorium gewerkt te hebben. https://tennesseestar.com/2020/04/19/facebook-coronavirus-fact-checker-worked-with-wuhan-virus-lab/

Uit emails verkregen uit een equivalent van de WOB, bleek de Eco Health Alliance hier achter de wederom in de Lancet gepubliceerde brief te zitten. President Peter Daszak stelde het document samen, met de doelstelling om te verhullen dat het van 1 enkele organisatie kwam, maar dat het leek op een brief van leidende wetenschappers en niet een politiek statement. 

De 27 wetenschappers veroordeelden complottheorieën  dat het virus geen natuurlijke oorsprong zou hebben ten sterkste. Eén van de wetenschappers stelde voor een passage op te nemen met bewijs voor die stelling, maar Peter Daszak zei het liever bij een brede statement te willen laten. 

Zo gaat dat dus, een instituut dat belastinggeld kreeg om in het lab in Wuhan met coronavirussen te experimenteren, plugt even een artikel in The Lancet om iedereen die het lab verdenkt als  bron van het Covid19 virus als complotwappie weg te zetten zonder specifiek te worden. 

Vrijspreker: De science heeft gesproken. 

Opperdienaar: Facebook fact checked ook even een Deense wetenschappelijke studie dat gezichtsmaskers niet helpen tegen de verspreiding van het virus en censureert wetenschap dus ook als dat zo uitkomt

Het kan allemaal vandaag de dag.

who director quote

Science religion

history science music news

 

Comments:

Doneer5