Democratie en domoren

Vrijspreker: Bij mijn eerste baan kreeg ik uitgelegd dat hoe meer handtekening er ter goedkeuring nodig zijn voor een project, hoe minder mensen het lezen. Hoe werkt dat?

Opperdienaar: Als iemand een project voorstel moet beoordelen en hij ziet dat er 20 handtekeningen vereist zijn en hij is de eerste, dan is hij geneigd te denken:"Ik heb het druk, die 19 anderen zullen de fouten er wel uithalen" Maar als het voorstel bij nummer 20 komt en die ziet al 19 handtekeningen staan, denkt deze:"Die zullen er allemaal wel goed naar gekeken hebben. Ik heb het te druk om het helemaal door te lezen" Dus een document dat 20 handtekeningen vereist, wordt minder goed gelezen dan een document dat er maar 2 nodig heeft. Dit brengt ons bij democratie.

Als een voorstel door 16 miljoen mensen beoordeeld moet worden, kun je bovenstaande lijntje van 2 naar 20 naar 16 miljoen doortrekken. Dus je kunt wel nagaan hoe goed de onderdaan naar dat soort voorstellen kijkt.

En ik moet zeggen, met die pandemie was ik er weer ingetrapt. Die kwam zo massaal binnen zetten, aanrollend vanuit China naar Italië, stapels lijken te zien op je beeldscherm. Zo groot kan een scam toch niet zijn? Het was door miljarden mensen beoordeeld. Wie gaat daar nu van zeggen dat het waarschijnlijk een hoax is? Dan moet je sterk in je schoenen staan. Nu denk je misschien dat het vreselijk moeilijk is om een dergelijk grote scam geloofwaardig te houden. Maar met deze opschaling kan de onderbouwing ook minder, want als je het lijntje doortrekt van 16 miljoen naar 6 miljard mensen, wordt er nog minder kritisch naar gekeken. Was de media niet 2 jaar in de weer met het verhaal dat Trump een Russische agent was. En bleek dat niet alleen onzin, maar een torpedo in de Trump regering opgezet door Hillary Clinton [1][2][3]. Je wilt geloven dat de groep correct is. Ik heb wel eens eerder de Asch conformity test laten zien:

Wat ziet mijn oog voorbijkomen? Het totaal aantal doden in de USA de afgelopen jaren, waarbij de laatste 3 maanden van 2020 geëxtrapoleerd worden omdat er nog geen data van is. Het aantal doden  in 2020 wijkt dus niet af van andere jaren. Wat?? Nu kun je daar nog van alles over zeggen. Misschien zijn er minder doden door binnen blijven en meer door het virus en compenseert dat elkaar. Hoe dan ook in Afrika gingen 10.000 kinderen per maand dood door lock downs want deze pandemie kende zijn gelijke niet. Nu trekt de WHO zijn handen af van een lock down omdat de armoede waarschijnlijk verdubbeld en de kinder ondervoeding ook. Voor wat?

yearly deaths

We deden het natuurlijk allemaal om de ouderen te beschermen volgens de heersers. Hier het resultaat vanaf minuut 31:30.

 

Comments:

Doneer5