Libertarisch zwaktepunt: zo lang het maar geld oplevert

Vrijspreker: U ziet een mogelijke achilleshiel voor libertariërs. Ze laten zich te veel leiden door wat geld oplevert.

Opperdienaar: Ik luister veel naar libertarische podcasts en lees hun web sites en de advertenties alleen al die je ziet/hoort:

1.Een weerzinwekkende oorsmeer verwijder reclame

2.Onderbroeken reclame voor sheath onderbroeken die een aparte zak hebben voor elke bal.

3.Bluetube erectiepillen

4.Manscape, waar mannen hun schaamhaar kunnen laten modelleren.

5.Reel toilet papier gemaakt van duurzame bamboe.

Vrijspreker: Wat maakt dat uit, geld is toch geld?

Opperdienaar: Wie 'Rules for Radicals' van Saul D. Alinsky gelezen heeft en snapt hoe die mensen actie voeren, zou kunnen gaan denken dat de advertentiegelden door Soros zelf betaald worden, om libertarische sites belachelijk te maken. Je hoeft die tobberige outcasts tenslotte niet meer dan een appel en een ei te geven nadat je alle grotere adverteerders hebt weggejaagd. Het is een beetje zoals de economie de grond in boren en dan gaan rekruteren voor het leger.

Dus voor een gedeelte is de verklaring misschien dat clubjes zoals Sleeping Giants grote adverteerders wegjagen bij alles wat niet woke en broke is zodat libertariërs automatisch uitkomen bij de eerder genoemde adverteerders. Maar voor een gedeelte wordt het misschien ook gestuurd door groepen die hebben gemerkt dat libertariërs nogal blind geld aannemen. 

Vrijspreker: Maakt het wat uit, wat voor adverteerders er op een site staan?

Opperdienaar: Ik denk het wel. Hun hele podcast of site draait om het zoeken naar waarheid en consistente principes om deze te verspreiden en uit te dragen voor een betere wereld. Dan geeft je ze $150 om te verkondigen dat een apart vakje in hun onderbroek voor elke bal, ze nog nooit zo gelukkig heeft gemaakt. Tenzij ze een bluetube erectie hebben, want die gaat net zo moeilijk weg als de Covid19 hysterie (Covid19 is voor links wat Qanon voor rechts is:Complete onzin gebaseerd op een klein beetje waarheid onderbouwd met vele statistieken en zigeuner waarzeggerij)

Of je laat Tom Woods zeggen dat je een speciale koffie moet kopen, waarvan elke boon afzonderlijk geselecteerd is door de 'head roaster'. Maar deze koffie is niet snobistisch. Dus je moet als luisteraar eerst geloven dat de overheid een bende criminelen is en een seconde later dat je een koffie kan kopen waarvan elke individuele boon met de hand is geselecteerd. Dat is een omschakeling die mensen niet zo snel maken. De Nederlandse staats TV zette vroeger het reclame blok tussen Loekie de leeuw, of een Lissajous figuur.

Vrijspreker: Om de geloofwaardigheid van het nieuws tussen de reclameblokken overeind te houden?

Opperdienaar: Bij de staats TV ging het er geloof ik meer om om de geloofwaardigheid van de reclames niet te ver omlaag te halen. 

Vrijspreker: Gaat het alleen om reclames?

Opperdienaar: Nee, ook om investeringen. Peter Thiel zou een libertariër zijn. Miljardair geworden als mede oprichter van Paypal, heeft hij zijn geld daarna in Palantir technologies gestopt. Dit bedrijf doet data analyse voor het leger en de geheime diensten. De naam Palantir komt van Lord of the Rings. Een verhaal van de anarchist Tolkien over een ring die zoveel macht geeft, dat niemand hem kan dragen zonder gecorrumpeerd te worden. De magische Palantir stenen die de mogelijkheid gaven op afstand te kijken en communiceren. Dit totdat deze stenen gecorrumpeerd werden door Sauron. Palantir gaat naar de beurs. Dit heeft het financieel dagblad er over te zeggen.

 

 

palantir

Comments:

Doneer3