Prioriteiten en Pandemie

Vrijspreker: U wilt de prioriteiten even onder de loep nemen. Prioriteiten van wie?

Opperdienaar: Ik weet niet precies waar het begonnen is, de heersers of de onderdanen. Maar nu iedereen in paniek is over een wereldwijde pandemie, is het wel een beetje vreemd als je een tijdje terug in de tijd gaat. Waar maakten heersers en onderdanen zich hiervoor zorgen over? De ECB had in november, onder leiding van Christine Lagarde, voor de beurs instortte, klimaatverandering bovenaan de agenda staan.

Aan de andere kant van de plas, was bank directeur Janet Yellen in 2017 nog bezig op te merken dat er waarschijnlijk nooit meer een crisis zou zijn tijdens haar leven. Het CDC (center for disease control) was druk bezig met het bestrijden van racisme en overgewicht. Alle banken kwamen met vlag en winkel door de stress test. Op (vooral) de universiteiten was het helemaal raar. Iedereen was daar bezig met diversiteit, transgender toiletten, systematisch racisme, white supremacy en de rechten van non-binaire feministische veganistische transvrouwen, juiste voornaamwoorden. Maar ook in Nederland besloot de NS niet langer goede morgen dames en heren te zeggen om transgenders niet voor het hoofd te stoten. Nu geven ze het advies om alleen in uiterste nood in hun transportmiddel des doods te gaan zitten. 

Toen ik onlangs per ongeluk de autoradio aanzette, kreeg ik een advertentie voor mijn kiezen voor veganistische, recyclebare tandpasta en een jongetje die zijn vader vroeg wat hij deed om zijn uitstoot van CO2 te beperken. Het hele rechtssysteem was bezig met haatspraak, PFAS, stikstof en CO2 crises of drugshandelaren bestelen (of reizigers die een tussenlanding maken in Schiphol bestelen). Iedereen was aan het 'virtue signallen' met de meest onzinnige problemen. Boeren moesten hun investeringen in nieuwe bedrijven maar afschrijven omdat er een pipo in Brussel een briljant idee had een crisis te verzinnen. Dit allemaal vlak voordat de schappen in de supermarkt leeg waren en het meeste transport werd stilgelegd, de beurzen gecrasht zijn, de meeste beroepen zijn verboden en we wachten totdat de ziekenhuizen en crematoria overlopen. In Spanje bepaalt je waarde voor 'de samenleving' of je medische zorg krijgt en dat zijn kennelijk geen mensen boven de 60 in Italië. In Engelse totaal genationaliseerde gezondheidszorg (NHS) zijn 15 Corona bedden beschikbaar en gaven ze tijdens de olympische spelen een fortuin uit bij de openingsceremonie van de 2012 Olympische spelen. Terwijl dat je toch geen keuze hebt. Nu staat het volgens Boris Johnson op instorten.

Vrijspreker: Waar zou je zijn zonder heersers om de weg te wijzen? Geven al die oude belangengroepen het zo maar op nu ze afgetroefd zijn?

Opperdienaar: Nee, daarvoor zijn hun investeringen te groot. De klimaat alarmisten bedenken dat het virus door klimaatverandering is ontstaan. De anti globalisten wijzen erop dat het uit China kwam. Zelfs de racisten vigilantes kunnen het nog wel aan racisme linken.

racism needle haystack

Zelfs de transgenders waren ontzet dat ze hun ziekenhuisbed moesten opgeven.

transgender health care

Ondanks dat er meer mannen aan overlijden is Corona natuurlijk de grootste ramp voor feministen.

Iedereen was naar het belastinggeld aan het vissen en vulde de applicatie formulieren in met alle bull shit bingo punten die op dat moment in de mode waren. Een klein nadeel van de centraal geplande economie.

Vrijspreker: Nog andere groepen die deze crisis aangrijpen?

Opperdienaar: Iedereen jast zijn totalitaire wetjes er even doorheen natuurlijk. Nadat het RIVM zei dat meer maatregelen af zouden hangen van het gedrag van onderdanen, kwamen er natuurlijk gelijk berichten dat dit gedrag belabberd was. Hierna voltrekt zich het hele 'action, reaction, solution' patroon waarin de onderdanen in doodsangst om een volledige lock down smeken.

school bbq

politie op straat

individualisering

afgelast

Vrijspreker: Toch staat er ook regulering onder druk nu de angst toeslaat, is het niet?

Opperdienaar: Ja, er bestaat ook het idee dat sommige regulering maar afgeschaft of opgeschort moet worden omdat er nu een crisis is. Zorgmedewerkers met een verlopen BIG registratie mogelijk per direct aan de slag. Supermarkten willen flexibelere mogelijkheden om bevoorraad te worden. Klachten dat buitenlandse artsen niet aan de slag mogen. Handgel die opeens wel in het vliegtuig mag.

Dit spanningsveld levert een rare strijd op. Sommigen beweren: Tijdens een pandemie is niemand een libertariër, anderen beweren juist dat tijdens een pandemie iedereen een libertariër wordt.

regulations save lives

Ter vermaak een oude Simpsons aflevering:

Noagenda show haalt een verhaal uit de oude doos

Comments:

Doneer2