Verontschuldigen als alpha signaal

alpha male

Vrijspreker: U heeft een nieuwe manier gedetecteerd om aan te geven wie er bovenaan de apenrots zit. Wat is die manier?

Opperdienaar: Het is al weer even geleden dat premier Rutte zijn verontschuldigingen voor de holocaust aanbood, maar eigenlijk is het een enorme alpha move. Wie zich kan verontschuldigen namens Nederland, is kennelijk de baas. Als Maurice de Hond zich zou verontschuldigen namens Nederland bijvoorbeeld, zou je toch raar op kijken. Of stel je eens voor dat de aartsbisschop van Den Haag (geen idee wie het is) zijn verontschuldigingen aanbiedt namens Nederland. Als je het je voor probeert te stellen, merk je gelijk dat de kerk passe is als machtscentrum. Het is al weer lang geleden dat de paus kon beslissen een schrikkeldag in te lassen en met mensen hun kalender te klooien. Wie klooit er tegenwoordig met zomer en winter tijden? Precies de nieuwe alpha: de overheid.Dan bood Rutte het ook nog eens aan namens dode voorouders. Dubbel alpha plus. 

Vrijspreker: Maar is verontschuldigingen aan bieden voor iets schaamte vols niet ondergeschikt aan bijvoorbeeld een winnaar van een olympische medaille huldigen?

Opperdienaar: Dat laatste doen ze ook natuurlijk, maar in deze tijden is alles omgedraaid. Er is een wedstrijd wie het meest onderdrukt en zielig is. De oppression olympics wordt het wel genoemd. Daar past prima bij om de competitie aan de onderkant te winnen.

Het mooie is de rol van het koningshuis hierin. Toch de kerk achterna aan het gaand in irrelevantie, probeerde de koning zich ook nog even te verontschuldigen namens onze voorouders tegenover Indonesië. Sorry dat wij oppermachtige heersers jullie tobberige machteloze sloebers in grote getale afslachtten alsof jullie ongedierte waren. 

Ik weet niet of hij het zo formuleerde, maar het viel in ieder geval niet bij iedereen even goed

Niet iedereen kan zich zomaar als alpha gaan gedragen. Neem bijvoorbeeld de eindeloze woorden/termen parade. Was iemand eerst neger, daarna zwart, daarna moest het afro American zijn en nu weer person of color. Steeds als de alpha de volgers weer beschamend toespreekt over het gebruik van een beledigende term die vorige week nog de laatste mode was, geeft hij aan dat hij de alpha is en dat de sukkels moeten volgen of anders worden uitgestoten. Dit gebeurt ook met blinden, visueel gehandicapten, visueel uitgedaagden, etc. Het doel is niet een respectvolle term te vinden, het doel is aan te geven wie leidt en wie volgt, wie beschaamd het hoofd buigt voor wie. Dit spel wordt aan de conservatieve kant van het spectrum bijzonder slecht gespeeld. De auteur en podcaster Michael Malice zei ooit: Conservatieven zijn progressieven die zich aan de snelheidslimiet houden. Ze geven uiteindelijk alle hun principes op ten gunste van de progressieven (abortus, homo huwelijk, Weinig regulering, kleine overheid, kleine staatsschuld, basis inkomen), maar alleen een tijdje later. Ze etaleren dat het volgers zijn, geen leiders. Dat is ook precies de reden dat de leiders de doelen steeds aanpassen, om te laten zien dat die anderen volgen. Hoe belachelijker de doelen, hoe beter dat duidelijk wordt.

Vrijspreker: Dus noemt U het virus: Het Corona virus, the Wuhan flu, the Kung Flu of Covid19, SARS-COV2?

Opperdienaar: Daar was inderdaad gelijk een fikse alpha strijd over. Het is duidelijk dat alles racistisch is behalve die éne. Ik ben even kwijt welke. 

 

Comments:

Doneer2