De Opperdienaar zit op Twitter

Alle politici zitten op Twitter, dus de Opperdienaar kon niet achterblijven. Nu konden de onderdanen hem volgen en kon hij berichten uitvaardigen aan zijn volgelingen die om dwang verlegen zaten. Als bijvoorbeeld iemand een briefje van 20 euro in zijn portemonnee vond, maar niet wist waar hij het aan uit moest geven, dan kon hij even naar de Opperdienaar tweeten om te vragen waar hij zijn geld aan uit moest geven. Die service zal wel een groot succes worden aangezien iedereen dat altijd belangrijk vond: dat andere mensen je geld uitgeven en je bij tegenstribbelen in de gevangenis smijten. De Opperdienaar kon dan terug tweeten: ''geef het aan mijn zwager anders zwaait er wat.'' Dat paste net binnen het maximum van 140 karakters en sloot goed aan bij het Squeeze Squander and Spin principe 'keep it short'. Niet teveel uitleg geven bij je decreten, dat suggereert alleen maar zwakte en dat er een rationele basis aan ten grondslag ligt. Je moet er niet aan denken dat de onderdanen daar naar op zoek gaan.

 

Van een twitterende Opperdienaar zou de wereld een betere plaats worden voor de armen en verdrukten en het zou ook klimaatveranderingen tegengaan. Het algemeen belang zal het ook wel geweldig vinden. De laatste keer dat de Opperdienaar met het algemeen belang contact had, vertelde ze (het algemeen belang is een vrouw op een wolk) dat ze heel blij was met de ideeën van de Opperdienaar.

De service voor persoonlijke decreten zou dan eventueel later uitgebreid kunnen worden met een service: mijn buurman heeft een briefje van 20 in zijn portemonnee, waar moet ik het hem aan laten uitgeven? De Opperdienaar zal veel vrienden en macht krijgen met de controle over zo'n een enorme geldstroom. De samenleving zal verbroederen als mensen zich dwangmatig met elkaars financiën gaan bemoeien. Het hoefde ook niet bij geld alleen te blijven. ''Mijn neef wil mij helpen met behangen en ik trakteer hem aan het einde op Chinees eten. Is de Opperdienaar akkoord met deze regeling?'' Dit kon natuurlijk niet, behangen dient te gebeuren door een officieel door de Opperdienaar goedgekeurd behangbedrijf. Ook dit kon worden uitgebreid met het bespioneren van de buurman. Overal moesten camera palen komen om mensen te controleren, met controleurs en gevangenissen om ongehoorzame onderdanen te dwingen. De onderdanen moest verplicht worden voor dit alles te betalen. De Chinese heersers sturen immers ook de rekening van de executiekogel naar de familie van de geexecuteerde belastingslaaf, psychologisch heel sterk. Niet dat dit nodig zal zijn, want mensen worden graag gedwongen te doen wat ze niet willen doen.

Dus aan iedereen de oproep: Volg de Opperdienaar op Twitter en blijf op de hoogte van wat je moet doen.

Net als alle andere politici kraaide de Opperdienaar van de daken dat zijn twitteraktie een groot succes was. Als je al steelt en moordt, kan liegen er ook nog wel bij.

Comments:

Doneer2