Dienen en dreigen onder de loep

JesusWashingFeetMet verbazing las de Opperdienaar de krant. De gehele koninklijke familie was in Nieuwgein met kwasten en schuurmachines aan de gang gegaan om een school een beetje op te knappen.

Wat was daar nu aan de hand? De heersers die iedereen in hun territorium konden dwingen met wet en geweld, stonden daar een beetje te klussen. Ze hadden daar toch minimaal een paar illegalen voor kunnen inhuren? Als ze 1 middag van hun tijd bij rijke filantropen op bezoek gingen, zou je van de opbrengst genoeg illegalen kunnen inhuren om een hele school te bouwen. De Opperdienaar voelde op zijn klompen aan dat dit om een psychologische truuk ging, maar hoe het precies in elkaar zat daar moest hij nog even over nadenken. Hij bladerde wat verder.

'Rita Verdonk wil dat de overheid zich dienstbaarder op gaat stellen en wil vooral bezuinigen op de overheid zelf.' De verkiezingstijd kwam er weer aan en elke politicus wilde je voeten wassen in ruil voor het privilege je na de verkiezingen een pistool op je hoofd te kunnen zetten. De Opperdienaar had al lang geleden geleerd bij het horen van het woord 'dienstbaar' gelijk naar zijn portomonee te grijpen. Meestal was die dan al weg.

Hij ging eens wat zoeken op het internet onder 'dienstbaar'. De ene na de andere overheids site kwam boven. De KLPD gaf op haar website aan een rijke verzameling van 9 diensten aan te bieden. Bij al deze diensten werden niets vermoedende burgers geld uit de zak geklopt onder motivatie van een dienstwapen. Het territorium waarop de onderdaan moest gehoorzamen aan de bovendaan was op onduidelijke gronden in bezit gekomen van de organisatie overheid.

"Genoemde diensten vormen de thuisbasis voor onze dienders. Binnen de verschillende diensten worden onze vele specialismen onderhouden en ontwikkeld. De naam diensten drukt goed uit wat wij willen zijn: dienstbaar aan een veilig Nederland."

Nederland was niet zo veilig voor je, als je je geld niet aan de dienders overhandigde. Ze maakten Nederland vooral veilig voor officiële dieven. Een inbreker vangen had hij ze al jaren niet meer zien doen. Het begon de Opperdienaar langzaam duidelijk te worden hoe hij het spelletje moest spelen. Hij zou de macht grijpen als een wolf in schaapskleren. Hij zou dienstbaarheid van de daken schreeuwen en de mensen hun schoenen likken .Dan zouden ze hem een 'license to kill' geven, denkend dat hij een ongevaarlijke dienstbare, misschien zelfs onhandige of domme pennelikker was. Op die manier kon hij ongezien dichterbij sluipen. De koning der Joden die zijn onderdanen de voeten wastte en onderdanigheid en dienstbaarheid predikte en zelfs bereid was zijn leven te offeren, het had allemaal een lange geschiedenis.

Dat leek hem een goed idee:"Hij ging een kippenhok voor verweesde kippen met ongebruikelijke sexuele orientatie in Lutjebroek schilderen onder een barrage van flitsende fotografen" Het zou alleen maar bevestigen hoe ongebruikelijk het was. Hij zou cosmetische dienstbaarheid tonen als voorbeeld voor de onderdanen. Dit sloot gelijk mooi aan bij de techniek 'Appear Humble' van Squeeze Squander and Spin.

Comments:

Doneer2