Jet Bussemaker en sport

Vancouver - Jet Bussemaker, staatsecretaris voor sport brak in een interview op radio 538 een lans voor de verplichtte bijdrage van mensen aan haar budget voor de promotie van sport. 
geef aan sport
Tevens deed ze een boekje open over hoe dwang en geweld voor haar onderdeel is van een lange familietraditie, die teruggaat tot dwang in Indonesië tegen haar vader als 13 jarige temidden van geweld dat onder dwang gefinancierd was door Japanse belastingslaven. Haar opa stierf op een onderzeeer gefinancierd door Nederlandse belastingslaven. Ooit zei ze "ik kende geen oorlog, maar de oorlog leeft ook in mij''. Bussemaker ging in Vancouver ook een bezoek brengen aan een school om de herinnering aan WOII levend te houden. 

De Partij van de Slavernij vindt het een goed idee om mensen onder dwang sport te laten financieren. Sport is oorlog zei Rinus Michels al en sport maakt duidelijk dat het een goede zaak is om blind solidair te zijn met een bepaalde club wildvreemden, met je vlaggetje voor ze te zwaaien, hun club uniform te dragen en uit volle borst het clublied te zingen.

Verder is de associatie met je club er 1 van territorium: omdat je in Amsterdam geboren bent, ben je voor Ajax, ben je toevallig in Rotterdam geboren dan ben je voor Feyenoord. 'Trouw aan het territorium' zou haast een slogan van de Partij van de Slavernij kunnen zijn. Na de wedstrijd met zijn allen een spoor van vernieling aanrichten rond het stadium, geeft ook aan dat voor een groep andere regels gelden dan voor het individu. De groep mag eigendomsrechten schenden, waar dat voor het individu slecht is.

 

De partij van de Slavernij operereert namens de groep in een door haar vastgesteld territorium. Vlag en volkslied doen de borst zwellen van nationale trots. Omdat de mening van de groep moeilijk is vast te stellen (je kunt alleen de individuen in de groep met vragen benaderen), zal de opperdienaar de 'groepswil' interpreteren naar eigen inzicht. 

Comments:

Doneer2