EU commisaris meer macht

BRUSSEL - De Duitse eurocommissaris Günther Oettinger (Energie) wil dat de EU zo nodig meer macht krijgt om in te grijpen als lidstaten zich niet aan de begrotingsregels houden.
gehoorzaamheidOettinger heeft dat zaterdag gezegd in de Duitse krant Welt am Sonntag.
''De EU-lidstaten moeten vanaf 2011 hun begrotingstekort verminderen. Als ze dat weigeren, moet het stabiliteitspact worden veranderd, zodat de Europese autoriteiten beter kunnen ingrijpen in het nationaal beleid. De stabiliteit van de euro moet worden gegarandeerd.''
De Partij van de Slavernij vindt dit een goed idee. Het zwakke punt van het huidige systeem is dat het profijtelijk is voor de lokale heersers om grote hoeveelheden schulden aan te gaan, waarvan zij zelf de lusten hebben en het nageslacht van hun onderdanen de lasten. Het is dan ook logisch om boven de lokale heersers een andere laag heersers te plaatsen die precies hetzelfde kunnen doen als de lokale heersers, maar op een grotere schaal. Omdat tegenstribbelingen te verwachten zijn, is een Europees leger en een europese poltiemacht noodzakelijk.
De huidige crisis was geen probleem geweest als Duitse soldaten Griekenland hadden kunnen binnen marcheren om er orde op zaken te stellen.

 

Comments:

Doneer2