Kun je vechten voor Vrijheid?

Analyst Charles Nenner vraagt zich in dit interview af hoe kun je winnen van landen als China en Rusland die zich niet aan mensenrechten houden zoals wij in het westen. Uit de video blijkt dat hij zelf aan het verhuizen is naar Israel. Een logische stap als je veel verwacht van landen waarvan de regeringen zich niet zo aan mensenrechten houden. Het doet denken aan opmerkingen in dezelfde lijn van de Canadese activiste Laura Southern: "Hoe kun je winnen van China die aan een centrale plan economie doen en gewoon kunnen beslissen een bepaalde koers te gaan varen?"

Ik zou het zo weer doen

Vrijspreker: De oprichter van crypto beurs FTX blijft fascineren. Wat was er met de kampioen van de liefdadigheid?

Opperdienaar: Er was een gesprek met hem gelekt over hoe hij tegen ethiek aan keek, wat veel inzicht verschaft.

Waarom wint virtuele realiteit het van de echte realiteit?

Vrijspreker: U vraagt zich vandaag af waarom steeds meer mensen zich terug trekken in de virtuele realiteit.

Opperdienaar: Achteraf gezien is het een trend die al veel eerder begon met bijvoorbeeld de gras etende mannen in Japan. Zoals met alles loopt Japan voorop. Ze begonnen met de waanzinnige staatsschulden, met de onderdrukking van de rente en ook met sociale trends waarbij veel jongeren geen zin meer hebben om in de echte wereld te leven. De jonge mannen spelen computer spelletjes en kijken porno en de jonge vrouwen kijken op instagram naar andere vrouwen.

Projectie als gereedschap

Vrijspreker: U zag nog een reden waarom projectie irritant is, maar een heel nuttig gereedschap.

Opperdienaar: Neem Robert Reich, een typisch academische verdediger van het heerser slaaf model. Hij maakt zich erg druk over trickle down economics, een verzonnen label zonder echte definitie, waarvan niemand zelf beweert dat hij er aanhanger van is.

Dwaas blijven tot het beter gaat

Vrijspreker: Het is niet duidelijk welke militair het zei, maar de uitspraak "The beatings will continue until morale improves" lijkt volgens U ook vandaag weer van toepassing.

Opperdienaar: Dat is een uitspraak die je denk ik wat breder kunt trekken. Bijvoorbeeld:"We blijven geld drukken totdat de inflatie minder wordt. We blijven oorlog op oorlog stapelen, totdat de overwinning bereikt is. De VS is naast een oorlog met het klimaat, ook met een oorlog tegen Rusland, China, OPEC+, Iran, Syrië, een virus, racisme, de familie, bedrijven, etc. Etc  bezig. Tussendoor wordt Haïti ook nog even aangepakt. Zolang je geen klap op je neus krijgt, ga je door met oorlog op oorlog stapelen.

De volgende trap

Vrijspreker: In de USSR en Mao's China zag je dat aan het einde, er keihard gelogen werd over nagenoeg alles. Wat is het verschil met het huidige westen?

Opperdienaar: Keihard liegen is natuurlijk enorm schadelijk voor het vertrouwen als het uitkomt, net als geld drukken enorm schadelijk is voor de waarde van een munt. Keihard liegen is daarom iets wat overheden zo lang mogelijk proberen te vermijden. Dit is dan ook de reden dat de overheid een leger academici betaalt om hun leugens enige geloofwaardigheid te geven. Er zijn immers leugens, grotere leugens en statistiek.

Wie kan het best eigenaar van kapitaal zijn?

Vrijspreker: Het verbaast U nog steeds wat voor 'argumenten' er uit socialisten komen. Hoe dat zo?

Opperdienaar: Die zelf verzonnen 'uitgangspunten' Zoals 'kapitalisme is gebaseerd op trickle down economics' of dat 'de uitgangssituatie gelijk is'. De pappa beer geeft eten aan de sterkste broer en uiteindelijk sijpelt er wat door naar de zwakke broeders. Ze zijn altijd blijven steken in de kinderrol die socialisten, met een verdeler die de koek verdeelt en niemand die de koek produceert. Die koek is er gewoon. Net als het kapitaal. Het is niet door iemand geproduceerd, die daar offers voor gebracht heeft en weet waar hij mee bezig is of failliet ging. Het kapitaal is uit de lucht komen vallen en sommigen hebben gewoon geluk gehad dat ze het opvingen.