Crypto voor Marxisten

Vrijspreker: Er zijn nu cryptos voor Marxisten? Hoe werkten die?

Opperdienaar: Die werken volgens de 'labor theory of value', dus je krijgt er meer van als je harder werkt. Het werken bestaat er uit door op het scherm van je mobiele telefoon te tappen. Hoe meer je op het scherm drukt, hoe meer TAPS of NOT je verdient. Wel zo eerlijk. Net als bij de originele Marxisten doet het er niet toe dat het werk helemaal niets bereikt voor medemensen.

Vrijspreker: Misschien gaat dit Marxisten wel helemaal uitschakelen.

PCR test voor sneuvelbereidheid

Vrijspreker: De media beweren dat de sneuvelbereidheid onder nederlanders toeneemt.

Opperdienaar: Ze beweerden een goot aantal dingen die niet klopten en komen altijd met die zogenaamde consensus van de man op de straat. Bij Covid en AIDS hadden ze tenminste nog die PCR test, de 'wetenschappelijke onderbouwing'. Dus zelfs als je niets anders kon zien dan een slecht griep jaar, gaf de PCR test duidelijkheid (Hoewel de uitvinder van de test Kary B Mullis beweerde dat je er geen diagnose mee kon doen en er desgewenst alles mee kon vinden bij voldoende cycli, omdat er van alles wel een molecuul aanwezig is). Hij beweerde ook dat Fauci een fraudeur en leugenaar was die geen wetenschappelijke cel in zijn lichaam had. Nu Fauci bekend heeft dat een aantal COVID regels 'gewoon verschenen' terwijl hij 670 miljoen dollar ontving, klinkt dat allemaal een stuk aannemelijker.

De drang om mensen dingen laten geloven

Vrijspreker: Waar zou het verschijnsel projectie toch vandaan komen?

Opperdienaar: Je zou zeggen dat het evolutionair verkeerd uitpakt als je je eigen problemen bij anderen ziet. Toch is het aan de orde van de dag. Ik denk dat het een reactie is op het gegeven dat mensen anderen graag dingen willen laten geloven voordat ze ze zelf uitproberen. Stel  je hebt een nieuw idee, maar je denkt dat het wel eens gevaarlijk zou kunnen zijn. Het is dan handig om het enthousiast aan anderen te vertellen zodat zij het uit proberen en als het dan werkt, kun je het zelf ook doen. Als het inderdaad gevaarlijk bleek, dan loopt die ander de schade op en niet jij. Het lijkt me duidelijk als je deze vaardigheid vertoont, dit een evolutionair voordeel kan hebben. "Ik denk dat jij iemand bent, die die rivier wil oversteken waar mogelijk krokodillen in zitten."

We willen niet escaleren

Vrijspreker: Toen de Cuba crisis speelde stonden de kranten er vol van. Nu lijkt een nucleair armageddon niet veel mensen te boeien. Hoe komt dat zo?

Opperdienaar: Wat zou je denken als je tegenstander alle nucleaire verdragen opzegt, je waarschuwingsradar voor een nucleaire aanval aanvalt en dan 2 minuteman raketten gaat lancerenNavo geeft Oekraine de go-ahead voor aanvallen diep in Rusland met Navo wapens inclusief nucleaire 'capable' F16's. Ik denk dat het je nerveus maakt. Verder stuurt de Franse president Macron troepen (adviseurs) naar de Ukraine maar deelt mee dat hij verder niet wil escaleren. Hij wil ook in het Midden Oosten niet escaleren. Poetin wil ook niet escaleren. Met al die staatshoofden die niet willen escaleren (2), doet het erg aan WWI denken

Deflatie, stagflatie, hyperinflatie

Vrijspreker: Nu de tekorten bij de overheid oplopen en de rente niet omlaag kan vanwege de inflatie, lijkt een zware crisis onvermijdelijk. Wat denkt de Opperdienaar hier van?

Opperdienaar: De rentecurve inversie duurt nu al 677 dagen (2 vs 10 jaar). Een rentecurve inversie geeft de onnatuurlijke situatie aan dat de rente voor korte termijn hoger is dan die voor lange termijn. Dit komt omdat de korte rente wordt bepaald door de centrale bank, terwijl de lange rente min of meer door vrijwillige aan en verkopen tot stand komt door beleggers. Die beleggers zijn kennelijk meer pessimistisch. Ze denken dat een crisis de centrale bank er toe zal dwingen op termijn de rente te verlagen. Natuurlijk is die lange rente niet geheel vrijwillig meer, aangezien de roverheid via regulering financiƫle instellingen dwingt ze te kopen. Een inversie van meer dan 500 dagen kwam slechts een paar keer in de geschiedenis voor (2008, 1929, 1974). In alle 3 van deze gevallen volgde een crash van de aandelenmarkten van 50%.

Byzantijnse regels

Vrijspreker: U weet waarom de roverheid altijd een totaal onwerkbare regelzee oplegt?

Opperdienaar: Omdat de staat veiligheid en materiĆ«le zekerheid belooft en dat gedoemd is te mislukken onder centrale planning, moeten ze de regels voor de onderdanen steeds ingewikkelder maken zodat ze slechte naleving  van de regels de schuld kunnen geven van hun eigen falen.

Denk aan de covid19 regels: 1.5 meter afstand houden, stukjes stof die betere bescherming geven dan een level 4 biolab, niet naar de sportschool maar wel fastfood bestellen. Dit alles gevolgd door: De cases lopen op want eigenzinnige wappie onderdanen die het allemaal beter weten dan onze experts, houden zich niet aan de regels.

Kleur verdwijnt

Vrijspreker: U zag een opvallend bericht dat kleur langzaam verdwijnt uit deze wereld. Hoe zou dat komen? 

Doneer3