Liegen

Vrijspreker: U luistert regelmatig naar de podcast "Propaganda report" met Monica Perez en Brad Binkley. Waarom?

Opperdienaar: Hier wordt het 4 dimensionale spel van propaganda besproken en hoe bepaalde ideeën in de hoofden van de onderdanen worden ingezaaid.

Bernays minds are molded ideas are suggested

 

Maar wat ik laatst vooral interessant vond, was wat Monica Perez vertelde over haar 7 jarige dochter. Die moest op haar rooms katholieke school meelopen met een anti abortus protest mars. Probleem was alleen dat haar dochter niet wist wat een abortus was. Die vroeg dus: "Mamma wat is een abortus?"

Monica antwoordde dat dit iets was dat moeders deden als ze hun baby niet wilden.

De vervolgvraag was:"Maar waarom bidt iemand voor een baby als ze die niet wil?"

Vrijspreker: Je begint met liegen tegen kinderen en ze nemen het voor waar aan en van daar af aan gaat het alleen maar bergafwaarts

Opperdienaar: Ja de regels van de realiteit zijn nu eenmaal consistent. Kinderen verwachten ook dat die regels consistent zijn en als ze een inconsistentie zien gaan ze vragen hoe het zit. Wat zeg je dan?

Vrijspreker: Verder liegen?

Opperdienaar: Dat is denk ik de reden dat de overheid uiteindelijk alles op zijn kop zet met: oorlog is vrede, vrijheid is slavernij en onwetendheid is kracht. We beginnen een klein element van de moraliteit om te draaien voor de onderdaan. Die onderdaan vraagt dan verbouwereerd een vervolgvraag omdat hij consistentie mist. Gaandeweg moeten we de hele realiteit op zijn kop zetten. Schuld is welvaart, de economie draait op consumptie, verantwoordelijk gedrag (sparen) is slecht, roekeloos gedrag is goed (lenen), mannen zijn vrouwen en andersom, warm is koud, verlies is overwinning,  inflatie is goed, heersers zijn dienaars, producenten zijn profiteurs, mislukking is succes (uitbreiding EU), aanval is verdediging, chaos is orde en andersom, winst is fout, rijken dragen broeken met gaten, anti fascisten zijn fascisten, tolerante mensen zijn tirannen, de armen zijn te dik en de rijken slank, succesvolle mensen werken zich te pletter, de onderklasse zit op de bank met een uitkering.

Inmiddels is het zelfs zo ver dat onderdanen nieuwe informatie, gelijk omgekeerd in hun hoofd plaatsen: Het zal wel vanwege zus of zo zijn dat we gereguleerd en geëxploiteerd moeten worden.

Vrijspreker: Scheelt weer intellectuelen om dat soort excuses te verzinnen

Comments:

Doneer3