Hoe verberg je een olifant?

Vrijspreker: Stel je bent als overheid met een schurkenstreek bezig van knoepertachtige omvang, hoe verberg je die dan het best voor de onderdaan?

Opperdienaar: Een olifant verbergen voor het publiek is geen enkel probleem, wij van de politiek zijn daar specialist in. De onderdaan heeft natuurlijk wel door dat hij links en rechts gemanipuleerd wordt, dat valt niet te vermijden en dat moet je ook niet tegenspreken. Zijn ratio kun je voor de gek houden en kortsluiten met een omgekeerde realiteit door academic zoals George Orwell beschreef in 1984 (oorlog is vrede, vrijheid is slavernij), zijn gevoelens kun je wel bespelen met angst, herhaling en groepsdruk. Maar toch zal hij ergens doorhebben dat hij ondanks hard werken geen steek vooruit komt.

Daarom moet je hem wel een boksbal geven om de woede op af te reageren een bliksemafleider zo u wilt.

 

De rentestand

Dus stel dat je centrale banken de rente op een gigantische schaal manipuleren. Waar het ooit begon met de korte termijn rente met je drukpers bespelen, kroop het langzaam verder in de langere termijn staatsschuld en vervolgens in hypotheken en autoleningen (Term Asset-Backed Securities Loan Facility). Deze manipulaties geven allerlei verstoringen in het spaar en investeer gedrag van de onderdanen.

Hierdoor ontstaan er allerlei bubbels in de economie. Die bubbels gaan onderdanen pijn doen omdat die als rechtgeaarde kuddedieren net op het verkeerde moment in alle bubbels stappen. Ondernemers denken onterecht dat de lage rente betekent dat de consument massaal aan het sparen is en dat hij dat geld als ondernemer bij de bank moet gaan lenen voor een investering die precies oplevert waar hij denkt dat de consument zijn geld voor op zij zette. Maar aangezien het geld van de drukpers kwam, gaan er 2 dingen mis:

1. Als de consument zijn geld spaart en niet uitgeeft, kan de ondernemer die consumptie als het ware overnemen (lenen). Er vindt dus alleen verplaatsing van koopkracht plaats, zodat er geen opwaartse druk op de prijzen ontstaat. Pietje geeft iets uit in plaats van Jantje. Omdat het nieuw uitgeleende geld echter niet van spaarders komt, maar door de centrale bank uit het niets gecreëerd wordt, is het geen verplaatsing meer van consumptie en zullen de prijzen omhoog gaan (er is meer geld t.o.v. een zelfde hoeveelheid goederen). Dit stuurt de planning in de war van de ondernemer en maakt zijn project duurder dan ingeschat.

2. Als het project dan eindelijk klaar is hoopt de ondernemer zijn nieuwe product te ruilen met de spaarder tegen diens spaargeld. Die consument weet echter nergens van, hij heeft niets gespaard en zelf ook geleend van de centrale bank. Er zijn geen kopers voor de producten van de ondernemer. Iedereen zit in de schulden bij de drukpers.

De bubbel barst nu als de ondernemer in paniek verkoopt tegen lagere prijzen en werknemers ontslaat.

Vrijspreker: De heerser gaat niet stoppen met vals geld drukken voor zichzelf, dus wat doet hij met de woede van de onderdaan?

Opperdienaar: Daar zoek je een private zondebok voor. In dit geval manipuleerden de banken de LIBOR rente een beetje. Daar maak je dan een groot schandaal van met een paar fikse boetes. Het mes snijdt aan alle kanten. De onderdaan heeft een boksbal en denkt dat het gevaar geweken is. Hij let niet meer op de rente mega manipulator. Er is voor hem verklaard waarom hij niet vooruit komt en steeds de verkeerde beslissingen nam.

 

De goudprijs/zilverprijs

Ook die wordt gemanipuleerd door ons. Door in de termijn markten grote hoeveelheden beloftes voor goud en zilver te verkopen, kan de prijs gemanipuleerd worden. Zolang de koper geen levering vraagt van het echte metaal, maar in contant geld zijn verlies afrekent, wordt het verschil tussen echt en papier goud nooit duidelijk.

Vrijspreker: De onderdaan merkt dat zijn geld waardeloos wordt, maar kan zich niet beschermen met de traditionele bescherming van edelmetaal. Wat doet de heerser?

Opperdienaar: De zondebok wordt hier .... de banken, zoals de hele vertrouwenscrisis in de EU de schuld van de banken is. De banken bleken namelijk gezamenlijk te kopen of verkopen vlak voor de prijsvaststelling voor het verstrijken van termijn contracten. Dit is klein bier vergeleken met overheden die op basis van waarschijnlijk niet bestaande voorraden papieren beloftes verkopen. Maar de onderdaan heeft een boksbal en denkt dat het gevaar geweken is.

 

Piramidespel

Vrijspreker: Stel je runt een piramide spel met de AOW of social security zoals dat in de VS heet. Een piramidespel waar iedereen verplicht aan mee moet doen. Wat moet een overheid doen?

Opperdienaar: Je zoekt iemand als Bernie Madoff die zijn investeerders bedonderde met rendementen die hij betaalde uit nieuwe investeringen. Hij suggereerde dat hij kleine beleggers beduvelde (front runnen) ten gunste van de grote beleggers, maar dat was niet waar. Het ging hier gewoon om een piramide spel. Madoff zit nu in de gevangenis, de onderdaan denkt dat de boef gepakt is en het gevaar geweken.

MADOFF

 

Privacy

Vrijspreker: Je privacy loopt gevaar nadat gebleken is via Snowden dat overheden alle onderdanen afluisteren en bespieden. Wat doet de heerser om de onrust weg te nemen?

Opperdienaar: De heerser richt een privacy waakhond op om de onderdaan te beschermen. Deze waakhond gaat de enige grote aanbieder van beveiligde communicatie (whatsapp) direct beschuldigen van privacy overtredingen. Daarna verbiedt de waakhond artsen WhatsApp te gebruikenDaarna steunt deze privacywaakhond het hacken van WhatsApp door overhedenDe EU doet dapper mee

"De beste manier om de oppositie te onderdrukken is om er zelf leiding aan te geven."

Lenin.

 

Nieuws

Vrijspreker: De overheid en hun lakeien in wetenschap, onderwijs, media en kunst pompen de onderdaan vol met propaganda en leugens. Wat doet de heerser?

Opperdienaar: Die start een campagne om nep nieuws te verbieden, zodat nep nieuws, dat echte schade kan aanrichten, de onderdaan niet bereikt. Dit doet hij door een gemeenschappelijke database op te richten, gefinancierd door Soros, die alleen nog maar propaganda doorlaat en alle negatieve dingen over de heersers in de kiem smoort door het nep nieuws te noemen. Duitsland loopt voorop. Dit is ook niet iets nieuws, lees bijvoorbeeld dit verhaal over nepnieuws uit 1936.

media control 1936

De schurk betaalde geen belasting. Of de 1936 versie:

he did not pay taxes 1936

 

 

Gelekte emails

Vrijspreker: Er zijn emails gelekt die aangeven dat de heerser een achterbakse schoft van de bovenste plank is. Wat doet de heerser?

Opperdienaar: I want you to focus

of

Obama: “Climate change biggest problem facing mankind”

 

Vrijspreker: Ik begin het principe een beetje te begrijpen. 

 

Comments:

Doneer2