We willen niet escaleren

Vrijspreker: Toen de Cuba crisis speelde stonden de kranten er vol van. Nu lijkt een nucleair armageddon niet veel mensen te boeien. Hoe komt dat zo?

Opperdienaar: Wat zou je denken als je tegenstander alle nucleaire verdragen opzegt, je waarschuwingsradar voor een nucleaire aanval aanvalt en dan 2 minuteman raketten gaat lancerenNavo geeft Oekraine de go-ahead voor aanvallen diep in Rusland met Navo wapens inclusief nucleaire 'capable' F16's. Ik denk dat het je nerveus maakt. Verder stuurt de Franse president Macron troepen (adviseurs) naar de Ukraine maar deelt mee dat hij verder niet wil escaleren. Hij wil ook in het Midden Oosten niet escaleren. Poetin wil ook niet escaleren. Met al die staatshoofden die niet willen escaleren (2), doet het erg aan WWI denken

De vraag is waarom niemand zich zorgen maakt over een op handen zijnde nucleaire oorlog, terwijl men zich wel zorgen maakt over pronouns en 0.000036 graden en alles elektrisch maken zonder dat er capaciteit is op het elektriciteitsnet.

paper plastic straws

paper straw in plastic

Fake resistance

Ik heb 2 suggesties hierover:

1. Saddam Hoessein werd niet aangevallen omdat hij massavernietigingswapens had, maar juist omdat hij ze niet had. Noord Korea wordt immers ook niet aangevallen. De oorlog tegen Poetin wordt geëscaleerd, niet om dat hij een roekeloze randdebiel is, maar omdat men er op vertrouwt dat hij niet knettergek is, maar rationeel en voorzichtig en niet op die knop zal drukken.  Poetin blijft immers geloven dat hij kan onderhandelen met de westerse heersers, hoewel er keer op keer tegen hem gelogen is. Poetin zou beter een paar tegenstanders uit de weg kunnen ruimen met luchtafweergeschut zoals Kim Jong Un of zijn oom laten verscheuren door 120 wilde honden. Niet dat dit bij Kim Jong Un ooit gebeurd is, maar het gerucht de wereld in helpen, zou hem goed kunnen helpen. Alleen kernwapens bezitten is niet genoeg, je moet knettergek overkomen, daar gaat de dreiging van uit. Zodra mensen denken dat je rationeel bent, heb je verloren van iemand die knettergek is en niets te verliezen denkt te hebben.

Wat dat betreft werkt het niet anders dan de interne dynamiek in elk willekeurig westers land. Als je rationeel bent, ga je het verliezen van de crackpot. Op elk willekeurig terrein verliest de rationele mens het van de hysterische alarmist die controle over het overheids/media/onderwijs apparaat krijgt. De rationele mens verwacht een rationele tegenstander, de crackpot verwacht een crackpot. Dat wordt de rationele mens fataal. Iedereen die denkt met een crackpot in discussie te kunnen gaan, valt bedwelmd in de beerbut. Je kunt ook niet een beetje aan irrationaliteit toegeven en dan denken dat die trein ergens te stoppen is. Er zit geen noodrem op.

Het lijkt er op  echter dat ze bij de Navo denken dat ze een conventionele oorlog kunnen winnen. Ik verwacht dat dit onjuist is. Oorlog is een productie zaak, het westen heeft geen noemenswaardige productie. Nu is het gevaarlijk te denken dat de mensen die ons geknecht hebben, dom zijn en denkfouten maken, dus ik denk dat het uiteindelijk om meer interne controle en offers gaat van de EU bevolking. Er moet EU solidariteit gekweekt worden met een buitenlandse vijand. Ik heb nog geen idee welke Europese stad er opgeofferd gaat worden met een nucleaire paddenstoel om dit te bereiken.

2. Men geeft er niets meer om, omdat men klaar is om te sterven. Er is zoveel over de onderdaan uitgestort, hij is moe, hij weet niet meer wat fictie of feit is. Hij is het vechten beu, voor zijn voedselvoorziening, voor zijn veiligheid, voor zijn gezondheid, voor zijn welvaart. Klimaatcrisis, stikstofcrisis, financiële crisis, asielcrisis,  "Schiet mij maar lek" is een veelgehoorde uitspraak. De heersers wisten het al langer. Ze namen geen kinderen, gingen schulden aan alsof het niets kost, klaar om bommen te koppen, ze hebben een voltooid leven.

De transgender ideologie past er ook mooi in, je bent een samenstelling van onderdelen. Je haalt er een penis af, bouwt er een vagina in, borsten verwijderen. Het is de demontage van mensen in onderdelen. Net als het omver halen van standbeelden een soort warm-up voor het echte slopen van echte mensen kan beginnen. 

the end is near

 

Comments:

Doneer2a