Heb je daar een link van?
Vrijspreker: U had laatst een discussie met iemand die vroeg:"Heb je daar een link van?" Wat is daar volgens U mis mee?
Opperdienaar: Nadat het woord klimaatontkenner gevallen was, liet ik het volgende plaatje zien
Ik kwam deze het eerst tegen in een tweet van Robin Monotti (Milaan ijs drijft door de straten 21 juli 2023). Mijn opponent begon eerst de data in twijfel te trekken omdat hij allemaal grafiekjes had gezien waarin CO2 omhoog ging. Grafiekjes zoals deze
De tijdschaal is echter anders. Deze recente stijging is op het lange termijn grafiekje nauwelijks zichtbaar en dat is belangrijk.
Wat gebeurt er in het hoofd van de onderdaan als hij deze informatie gepresenteerd krijgt? De eerste reactie is natuurlijk: "Deze data moet fout zijn". Maar als hij deze kant op gaat en het blijkt eenvoudig te bewijzen, dan slaat hij een modderfiguur. Daarom vraagt de onderdaan eerst om een link. Hij laat jou het werk doen. Hij is opeens vergeten hoe een zoekmachine werkt. Een werkelijk intellectueel nieuwsgierig mens zou gelijk zelf op onderzoek uit gaan net zoals hij zou doen als je hem vertelt dat hij rond rijdt met een lekke achterband. Hij vraagt dan niet eerst om een foto, maar gaat op onderzoek uit. De onderdaan gaat hier echter niet zelf op onderzoek uit, als de conclusie hem niet bevalt. Hij wil niet in een groep 'ontkenners' eindigen, lekker veilig in de kudde. De link stelt hem in staat de bron belachelijk te maken of de data alsnog in twijfel te trekken.
Eigenlijk moet je geen tijd investeren in mensen die om een link vragen en opeens 'zoek gehandicapt' zijn. "Je kunt een paard naar het water slepen, maar je kunt hem niet dwingen te drinken". Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat als je het paard naar het water moet slepen, dat je dat paard eigenlijk beter al op kan geven. Er is al iets mis met dit paard. Zelfs als je het paard zo ver krijgt te drinken, waarschijnlijk is hij de volgende dag al weer vergeten dat hij moet drinken.
Het doet denken aan een kind dat geen enkel probleem heeft om zelf patat te bakken in de hete lucht oven, maar hapje voor hapje gevoerd moet worden als het om broccoli gaat.
Dit grafiekje is van Patrick Moore.
Zoals James O'Keefe al aan een technical director wist te ontlokken die dacht dat hij op een date was:"Klimaatverandering is de volgende Covid" (April 2021), dus zoals verwacht speelt de volledige pers hetzelfde deuntje. Inclusief ronduit liegen zoals bij Covid. Hier 2 'journalisten' die een thermometer filmen in Toulouse.
Andere leugens zijn de gewijzigde meetmethodes, aanpassing historische data en kleur coderingen van weerkaartjes.
https://twitter.com/i/status/1682362049341292545
Comments: