Mediatraining voor de kleintjes

Vrijspreker: Kinderen krijgen op school een cursus kritisch denken om ze tegen desinformatie te beschermen.

Opperdienaar: Een heerser geeft zijn onderdanen natuurlijk nooit de opleiding om desinformatie en propaganda te herkennen. 

no one is giving you the education to overthrow them

Wat een heerser doet is juist zorgen dat de informatie die hem uit het zadel kan werpen door de onderdaan als desinformatie wordt herkend. Daar moet je vroeg mee beginnen, op scholen dus. De lijn die men daar in lijkt te volgen is "Juiste informatie herken je aan bronnen met autoriteit." Een bron zonder instituut achter zich, is desinformatie. Hoe onweerlegbaar de feiten ook zijn en hoe consistent de verbanden. De geïndoctrineerde onderdaan is onverbiddelijk: Geen instituut en je kan weggewuifd worden. Of zoals in Twitter parlance gezegd wordt: "haha wijsneus, waar is je laboratorium?"

Daarentegen is elk woord uit een instituut heilig. Hoe inconsistent en feitelijk onjuist maakt niet uit. De regel is: "Geloof de autoriteit en de autoriteit staat onder controle van de overheid." Verder is er natuurlijk geen tijd te verliezen. We gaan over een paar jaar allemaal dood als je niet direct doet wat de autoriteit zegt. De planeet staat in brand en binnenkort worden we onder de oceanen begraven. Ellenlange leugens van de corporate media kun je aan elkaar plakken, het glijdt van de geïndoctrineerde onderdaan af als water van een eend.

'Komplotdenkers' zegt hij nu, 'deep fake' over een jaar. Het maakt niet eens uit als er mensen dood gaan door die leugens. Het wordt de heerser allemaal vergeven, terwijl de onderdaan tegelijkertijd onverbiddelijk is voor een spelfout in elk alternatief geluid. Thierry Baudet of Pieter Omtzicht komen met een heel feitenrelaas, worden afgekapt, als iedereen niet al weggerend is. Maar niemand vraagt om bewijs als iemands argument niet verder komt dan 'racist, homofoob en antisemiet'. Een valkuil voor veel libertariërs, die blijven denken dat rationele argumenten uiteindelijk winnen of dat hun tegenstanders openstaan voor een redelijk compromis.

Onlangs werd Robert Kennedy Junior geïnterviewd door ABC, maar daar werd een stuk uitgeknipt omdat het vaccin desinformatie zou zijn. Fauci, die zegt dat je geen Covid19 krijgt met zijn vaccins en het ook niet door kan geven, wordt dan weer niet gecensureerd. Dansen met Janssen ook niet. De vraag is: Komen jongeren in opstand of is de overmacht en groepsdrang zo groot dat ze later hun ouders verraden?

mao youth red book

Vrijspreker: Ja, wat is Uw voorspelling daarover?

Opperdienaar: Ik denk dat de roverheid het nog moeilijk krijgt, omdat die jongeren een sterke positie krijgen op de arbeidsmarkt, daar krijgen ze misschien kapsones van. Bij Mao waren ze natuurlijk super vervangbaar en dat maakt het weerstaan van groepsdrang heel moeilijk. Aan de andere kant zijn die jongeren hier met hun opleiding wel redelijk nutteloos gemaakt. Dat stuurt ze weer in de handen van de roverheid voor een basisinkomen. Waarschijnlijk de reden dat roverheden zinloze studies aanmoedigen. Het liefst met een lening. Dus de vraag is: Wat wint het? Hun kracht en zelfvertrouwen, of hun nutteloosheid en vervangbaarheid? Als de roverheid er in slaagt ze nutteloos en vervangbaar te maken, dan zullen de heerschers heerschen over de as van de westerse beschaving. Ik denk dat het niet lukt, de kennis ligt voor het oprapen en dat basisinkomen wordt geen vetpot. Dit weekeinde viel er weer een bank om. In tegenstelling tot de beloofde bail-ins, worden het toch weer bail-outs lijkt het, al krijgt de aandeelhouder niets. Dat zorgt er natuurlijk voor dat aandelen van banken overal verkocht worden, zodat de kapitaal's positie van banken nog slechter wordt. Dus En hun bezitting zijn minder waard geworden (leningen) EN hun spaarders lopen weg EN hun aandelen gaan in de verkoop. Dat kan nog spannend worden.

In Argentinië is volgens Doug Casey een populaire presidentskandidaat die volledig ancap is. Vooral populair bij jongeren. Hoe komen die aan dat soort ideeën?

Comments: