Frommelen

O_1000_680_680_AP090619013783Vrijspreker: Vandaag wilt U het hebben over frommelwetgeving. Wat is dat precies?

Opperdienaar: Bij frommelwetgeving regel je een voordeeltje voor een vriendje of voor jezelf door het in een ander stuk wetgeving te verbergen (dat al reeds een voordeeltje voor je is). Het is een camouflagetechniek.

Vrijspreker: Hoe kun je dat doen? Mensen lezen die wetten toch?

 

Opperdienaar: De laatste ontwikkelingen op afpersingsgebied komen uit de VS. Die hebben al tijden dat wetten van meer dan 1000 paginas, een half uur voor de stemming pas openbaar worden gemaakt. Het is al vaak gebleken dat de mensen die er over stemden die wetten niet gelezen hadden. Dat is ook onmogelijk gezien het aantal paginas. Misschien is het ook iets dat ze liever niet lezen, want het zou kunnen dat het congreslid dat naast je zit, er meer geld heeft uitgesleept dan jij. De patriot act is een beroemd voorbeeld. In de patriotact staat dat Boeing 1.37 miljard krijgt en Northrop Grumman 350 miljoen. Maar er staat ook in dat 40 mensen in Wasington DC geld krijgen om te rappen en dansen over beveiliging. Stel dat jij het congreslid bent dat zich om heeft laten kopen in ruil voor 18000$ voor Segway scooters voor de explosieven opruimingsdienst in Santa Clara? Sta je toch even zuur te kijken als je buurman voor miljoenen aan landbouwsubsidies (voedselveiligheid) binnenhaalt.

Vrijspreker: Maar dat soort dingen gebeuren toch zeker niet in Nederland?

Opperdienaar: Ik krijg de indruk dat het gat tussen de VS en Nederland hierin steeds kleiner wordt. Politici leren snel van elkaar dankzij het internet. Zeker emotioneel beladen wetten zoals de patriot act, kunnen veel dingen verborgen worden. Niemand wil als niet vaderlandslievend gezien worden en tegen stemmen. Zo heeft Obama in in zijn nieuwe gezondheidswet weggefrommeld dat munthandelaren een zogenaam 1099 formulier in moeten vullen met alle gegevens van hun klanten als deze meer dan 600$/jaar aanschaffen (wat niet bekend is aan het begin van het jaar, dus moet hij voor iedereen zo'n formulier invullen). Kopers van meer dan 10.000$ werden al in de gaten gehouden. Obama heeft er voor gezorgd dat de wetgeving die natuurlijk zijn lobbiesten in de pharmaceutische industrie goed spekken pas volgend jaar ingaat. Hier in Nederland is dit idee opgepakt en nog eerder ingevoerd dan Obama zijn gezondheidswet heeft ingevoerd. De verhoging van het BTW tarief voor zilveren munten in Nederland is afgelopen januari al ingevoerd. Deze wetgeving zat weggefrommeld in de podiumkunst BTW verhoging en kwam eigenlijk voor iedereen als een verassing. Door de munthandelaren de pas af te snijden, wordt het voor de belastingslaven moeilijker de nadelige gevolgen van het gelddrukken door de heersers te ontwijken, zodat die alles in bailouts op kunnen kopen.

Vrijspreker: Raadt u mensen aan om de wetten goed na te pluizen?

Opperdienaar: Dat heeft geen enkele zin. Ze hebben geen enkele invloed. Je moet het vergelijken met de bezetting van 40-45. Toen bezette de Duitse overheid Nederland (voordat de Nederlandse overheid Nederland bezette) en verbood het de onderdaan om meer dan 5 gram aan goud te bezitten. Dat was net even pech voor de onderdaan, want een gouden tientje bevatte 6.72 gram goud. Ook het Napoleonneke met 5,7 gram goud was niet toegestaan door de heersers. Tijdens de oorlog ging het op de zwarte markt wel een faktor 40 omhoog. Het is net als de 600$/jaar 1099 formulieren, je kunt net geen 1 ounce gouden munt meer aanschaffen, is dat even pech. Overigens nam de nederlandse bezetter direct nadat de duitse bezetter vertrokken was alle geld in beslag onder leiding van Lieftinck (Het tientje van Lieftinck). Hierbij sprak hij tot de natie in de volgende gedenkwaardige woorden:

“Geldzuivering is niet alleen nodig om zwarte winsten op te sporen en om diegenen die zwarte winsten hebben gemaakt te treffen, maar ook omdat wij, na vijf jaar van Duitse afpersing, zo berooid zijn als niemand voor mogelijk kan houden. (..) Beperking van de geldomloop moet verhinderen dat door een overmaat van geld niet loyale elementen de beschikbare goederen aan de markt ontrekken, waarbij mensen met kleine vaste inkomens worden gedupeerd.”

Kortom hij was zo berooid dat hij al het geld van de onderdanen moest stelen (zuiveren) en als je niet aan boord van zijn programma was (niet loyaal), of je geld had verdiend door mensen in de hongerwinter voedsel te leveren, dan was het niet de bedoeling dat je nog wat terug kreeg voor je inspanningen. Verwacht dus niet bij de volgende crisis dat je bij boeren nog wat voedsel kunt kopen met geld dat 'te zuiveren' is oftewel geld dat op moment van spreken kennelijk niet zuiver is.

Comments: