Jouw heerser of hun heerser?

Vrijspreker: U bent The House of government door Yuri Slezkine aan het lezen. Waar gaat dat over?

Opperdienaar: Over een woningcomplex voor de partij elite van de Bolsjewieken na de Russische revolutie. Er komen een aantal bekende thema's terug. Zo was er een strijd tegen 'the swamp". Dat doet denken aan Trump zijn belofte "I will drain the swamp". Trump dacht het moeras in Washington DC droog te leggen. Het moeras in de Sovjetdagen bestond uit allerlei aanhang van de partij elite die ook steeds in het Huis van de Overheid binnen sijpelde:neven, nichten, verre familieleden uit de provincie. Maar ook in de USSR bestond het idee van een titanische strijd voor het socialistische ideaal tegen de fascistische verraders.

Natuurlijk komt ook de grote zuivering door Stalin aan bod en zie je hoe een samenleving vervormt onder terreur en angst. Hoe iedereen iedereen kan verraden en hoe iemand die het ene moment anderen ter dood veroordeelde als landverrader, het volgende moment zelf de klos is. Hoe de geheime dienst (NKVD) deze scepter over leven en dood zwaaide en hoe daarna deze organisatie zelf gezuiverd werd om de massa executies in de doofpot te stoppen. Het eindigde ongeveer in 1938 en je kunt zeggen dat de Duitse inval in Rusland als geroepen kwam om alle lastige vragen omtrent 'the great purge' minder urgent te maken. Na de oorlog is Stalin de grote held die de nazi's versloeg, wie kan die nu bekritiseren?

Maar tegelijkertijd kun je zeggen dat de oorlog voor Hitler ook als geroepen kwam. Eigenlijk hebben alle heersers die beloftes doen die ze niet na kunnen komen, uiteindelijk een oorlog nodig om van schurk in held te veranderen. In de oorlog kun je ook jouw vijanden door 'de vijand' laten uitschakelen met veel minder risico voor 'blowback'. Het is ook een mooie beerput voor teveel beloofde onderdanen. Napoleon marcheerde een leger van te veel beloofde onderdanen een Russische dood tegemoet. De moderne overheid heeft ook veel te veel niet na te komen beloftes aan vooral ouderen wiens AOW bijdrage is uitgegeven terwijl de jongeren ontbreken om het missende bedrag daar uit te persen.

Vrijspreker: Dus uiteindelijk heeft iedereen een grote slachting nodig behalve de onderdaan?

Herman Goering

Opperdienaar: Inderdaad, veel libertariërs wijzen er op dat bij een oorlog, hun eigen heersers het vaak uitgelokt hebben. Maar vaak wijzen libertariërs in het land van 'de vijand' op hetzelfde. Het is vaak moeilijk te bepalen wie met het provoceren begon. Heersers kiezen altijd een gunstig punt in die escalatie waarmee ze zelf als puur defensief afgeschilderd worden. De geschiedenis begon bij agressie X van 'de vijand', kijk niet naar provocatie A,B,C die daaraan voorafgingen.

Stefan Molyneux zei ooit over de Irak oorlog:" Je hebt meer gemeen met de onderdanen in Irak dan met je eigen heersers" en het lijkt me goed omdat in gedachten te houden onder de lawine van propaganda over de vijand.

In Nederland krijgen we te horen dat we neutraal waren tot Hitler ons aanviel. Maar op laste van de VS boycotte Nederland Japan van olie uit Nederlands Indië. Japan had zelf geen grondstoffen, dus dat was een soort doodsvonnis voor ze. Pearl Harbor volgde en daar was de 'casus Belli'. Duitsland werd ook doodgehongerd met een blokkade richting WWI die een half miljoen doden kostte evenals de blokkade van Irak. Chips zijn nu de nieuwe olie. Vandaag krijgt Mark Rutte van het regime Biden te horen dat ASML geen chipmachines meer mag leveren aan China evenals een blokkade van high end chips en zelfs vakkundig personeel in de chipsindustrie. In China hebben ze een hele maakindustrie die van chips afhankelijk is en er ligt een eiland voor de kust (Taiwan) waar alle belangrijke chips geproduceerd worden. De reactie van China om de eigen industrie in leven te houden, zou goed de 'casus Belli' kunnen worden.

we are good they are evil

Deze Amerikaanse generaal verwacht binnen 2 jaar een oorlog met China. Deze oud UK defensieminister wil grondtroepen naar de Oekraïne sturen. Het CDA wil de dienstplicht weer invoeren. In Rusland zegt de roverheid: "Opnieuw vechten we tegen Duitse tanks met kruizen er op in een land waar tot voor kort volgens westerse media een nazi probleem was". Biden zegt dat we haast moeten maken met die hongersnood, maar ja, die zegt ook dat de helft van de vrouwen in zijn kabinet vrouwen zijn.

De geschiedenis van de escalatie naar oorlog zal van iedere regime een ander beginpunt krijgen. Wie verder in het verleden graaft is een verrader. Iedereen vecht tegen een agressor. Aan het eind zullen de teveel beloofden dood zijn en de vragen over vaccins, voedsel, energie crisis en slachtpartijen door de eigen roverheid verstomd. Blijf bedenken dat je meer gemeen hebt met de onderdanen van de vijand dan met je eigen heersers. De libertariërs zullen wijzen op eerdere escalaties van de eigen roverheid, de voorstanders van een heerser op de agressie van de vijand. 

goring lion

 

Comments:

Doneer2a