Der Untergang

Vrijspreker: Het einde van het empire nadert, waar zitten we op de timeline?

Opperdienaar: Zoals Adam Smith zei over de ondergang van het Britse rijk: "There is a lot of ruin in a nation". Er is nogal wat voor nodig om de zaak naar de bliksem te helpen. 

the end is near

De beste inschatting is denk ik mogelijk met een multidisciplinaire aanpak. De mode geeft aanwijzingen (niet alleen bovenstaande mode, ook de kleding van politie), de architectuur (wolkenkrabber index), de kunst, eerder noemde ik al de leeftijd van de gemiddelde heerser (USSR, Chernenko, Andropov; USA, Clinton, Trump, Biden). De financiële situatie geeft aan dat de rek er behoorlijk uit is om meer schulden te maken en meer geld te drukken. Een ander data punt is het geld graaien. Bij het uiteenvallen van de USSR bleek dat als het einde in zicht is, iedereen enorm veel begint te graaien. Als het systeem nog lijkt te kunnen overleven voor 20 jaar, dan blijven ambtenaren en politici nog op hun pensioen vertrouwen. Als ze echter het idee hebben dat het over 5 jaar afgelopen is, graaien ze nog zo veel mogelijk bij elkaar. Dus exponentieel toenemend graaien binnen de roverheid, is een belangrijke indicator.

Al eerder kwamen de perikelen van Joe en Hunter Biden boven tafel, waarbij Hunter in ruil voor politieke druk van pappa een 'no show board' baantje bij Burisma kreeg. Maar dit staat zeker niet op zichzelf. Ook Pelosi doet hier aan mee. Niet alleen handelt ze met voorkennis in bedrijven die ze zelf een steuntje in de rug geeft ('hee het is een vrije markt' reageerde ze op een journalist die dat wilde verbieden), ook haar zoontje lijkt Hunter Biden achtige dingen te doen. Hij wordt opeens beloond door bedrijven die bijvoorbeeld in de juridische problemen zitten en heeft verdacht veel banden met criminelen.

Ook Fauci graait er fijn op los. Met een vrouw die in de medische ethiek commissie zit, heb je een mooi alibi.

Het IQ van de polizei lijkt dat van kampbewaarders te zijn genaderd.

Vrijspreker: Sywert Hiryus van Lienden?

Opperdienaar: Ja, maar wat dat betreft hier in Nederland toch klein spel. Ik denk dat de gemiddelde ambtenaar en politicus nog steeds verwacht dat hij zijn pensioen kan uitzitten. ik zie nog geen escalatie zoals in de VS lijkt te gebeuren. Ook andere indicatoren lijken daar verder te gaan. Criminaliteit zeker in de grote steden is enorm, ongelijkheid en armoede in democratische gebieden is ook enorm. Men denkt daar nog steeds dat de veroorzaker van het probleem de oplossing is.

 

 

Comments:

Doneer4